Danny van Trijp winnaar 44e HW Django Moneydarts 2018, Maikel van Helden runner-up Regiodarts
Regiodarts

Danny van Trijp winnaar 44e HW Django Moneydarts 2018, Maikel van Helden runner-up

Danny van Trijp winnaar 44e HW Django Moneydarts 2018, Maikel van Helden runner-up

In de verliezersronde wisten poulegenoten Joey Jaspers en Jeroen Kromeich het opnieuw tegen elkaar opnemen. In de poulefase moesten zij Freddy de Geus en Francois van den Dungen voor zich dulden, waarna Joey direct aan de ockey mocht verschijnen en achtereenvolgens Mandy Nobel (3-0), Gino Blom (3-2) en Gerrit Geelen (4-0) versloeg, terwijl Jeroen na een bye tweemaal een beslissende laatste leg nodig had tegen Carlo Malta (3-2) en Marco Meijboom (4-3).

In de poulefase moest Jeroen tweemaal met 3-2 het hoofd buigen, maar wist hij met dezelfde cijfers wel te winnen van Joey. Tot op het heden had Jeroen dus nog in al zijn partijen het maximum aantal legs gespeeld en ook in de finale was hij hard op weg om dat te bewerkstelligen. Echter stak Joey bij een stand van 4-3 in zijn voordeel hier een stokje voor en zodoende was het Joey die zijn revanche pakte van zijn nederlaag in de poulefase en met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:

Gerrit Geelen 3-2 Lion van Geffen

Gino Blom 2-3 Joey Jaspers

Jeroen Kromeich 3-2 Carlo Malta

Marco Meijboom 3-2 Wesley van Beekum

Halve finale:

Gerrit Geelen 0-4 Joey Jaspers

Jeroen Kromeich 4-3 Marco Meijboom

Finale:

Joey Jaspers 5-3 Jeroen Kromeich

In de winnaarsronde slaagde Danny van Trijp erin om net als vorige week een finaleplaats af te dwingen. Een tweede plaats in de poulefase onder Nigel van Milligen, maar boven Gino Blom en Wesley van Beekum, leek hem goed wakker geschud te hebben, aangezien hij zelfs geen leg meer afstond in de knock-outfase aan Michael Cohen (4-0), Nicolay van der Hoek (4-0) en Patrick van den Boogaard (5-0).

Aan de andere kant van het schema wist Maikel van Helden na de 8e en 10e editie zijn derde finaleplaats te bemachtigen. In een poule van 3 wist Maikel beide dubbele ontmoetingen met Patrick van den Boogaard en Lion van Geffen winnend af te sluiten, waarna hij Melissa van Puffelen (4-0) en Ted Carbone (4-0) zonder tegenlegs naar het schrijfbord dirigeerde om in een spannende halve finale Nigel van Milligen de baas te zijn (5-4).

Maikel, die zijn 2 voorgaande finales met 6-2 en 6-3 verloor van Brian Raman en Jeffrey Stigter, begon vastberaden aan de wedstrijd. Danny, die vorige week nog de finale met 6-5 verloor van Erik van Rijswijk, gaf goed tegengas en hield de wedstrijd in evenwicht. Maikel liet vervolgens een steekje vallen en daar maakte Danny dankbaar gebruik van. Hij zette zijn sterke spel goed voort en maakte het karwei kundig af. Zodoende was het Danny van Trijp die zijn 14e eindzege mocht bijboeken op de 44e HW Django Moneydarts 2018.

Kwartfinale:

Ted Carbone 0-4 Maikel van Helden

Nigel van Milligen 4-1 Francois van den Dungen

Freddy de Geus 0-4 Patrick van den Boogaard

Nicolay van der Hoek 0-4 Danny van Trijp

Halve finale:

Maikel van Helden 5-4 Nigel van Milligen

Patrick van den Boogaard 0-5 Danny van Trijp

Finale:

Maikel van Helden 3-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Patrick van den Boogaard 7 stuks het grootste aandeel in de 39 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 130 uit handen kwam van Michael Cohen. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plaats in de winnaarsronde.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws