Home Regiodarts Danny van Trijp winnaar 61e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts

Danny van Trijp winnaar 61e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts

Dinsdagavond 15 januari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 61e editie van de Café ‘T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 26 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk waren het Timo van den Elshout en Corne Groeneveld die zich met overmacht wisten te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde en de finaleplaatsen wisten te bemachtigen. Timo hield in zijn poule Fabio Palinckx onder zich, maar kon niet voorkomen dat Ricardo van der Vloed en Jisse de Boer zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. Door zijn derde plaats mocht hij vervolgens genieten van een bye, waarna hij geen leg afstond aan Nigel Dikhoff (3-0) en Maurice Burgemeester (3-0).

Ook Corne moest genoegen nemen met een derde plaats in de poulefase boven Marco Klomps, maar onder Wesley Plaisier en Brian Rufi, waarna hij net als Timo mocht genieten van een vrije ronde. Zonder mededogen werden vervolgens Mathieu de Loos (3-0) en Max Brobbel (3-0) verslagen en mocht hij in de finale deze lijn proberen door te trekken.

 

Echter had Timo in de finale het beste van het spel en slaagde Corne er niet in om de wedstrijd een spannend scoreverloop mee te geven. Hij zette zichzelf op het scorebord, maar moest de overige legs aan Timo overlaten die met een 4-1 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

 

Kwartfinale:
Timo van den Elshout 3-0 Nigel Dikhoff

Maurice Burgemeester 3-0 Melvin van Hulst

Corne Groeneveld 3-0 Mathieu de Loos

Max Brobbel 3-0 Fabio Palinckx

Halve finale:
Timo van den Elshout 3-0 Maurice Burgemeester

Corne Groeneveld 3-0 Max Brobbel

Finale:
Timo van den Elshout 4-1 Corne Groeneveld

 

 

In de winnaarsronde plaatste Danny van Trijp zich voor zijn tweede finaleplaats op rij. Danny begon direct sterk aan het toernooi en verspeelde in dubbele confrontaties met Pascal Kramer en Mathieu de Loos geen leg, waarna hij in de knock-outfase ook Ferry Wennekes legloos achter liet (3-0). Wesley Plaisier (4-1) en Peter Klein (5-1) wisten vervolgens wel een leg te pakken, maar waren niet bij machten om Danny af te stoppen.

 

Aan de andere kant van het schema was het de andere Van Trijp die zich naar de finale wist te spelen. Ook Wesley gaf in zijn poule geen leg weg aan Jean Coussaert, Nigel Dikhoff en Peter Dekkers, waarna Pascal Kramer (3-0) en Ricardo van der Vloed (4-0) hetzelfde lot moesten onder gaan. Zereso Zeverboom dwong hem vervolgens in de halve finale tot het uiterste, maar kwam nipt te kort waardoor Wesley door mocht naar de finale (5-4).

 

Waar Danny in zijn vorige finale nog met 6-4 verloor van Wesley Plaisier, had hij wederom een zware kluif aan zijn tegenstander. De gebroeders maakten er een spannende strijd van, maar waar Danny tijdens de vorige finale nog zijn kansen onbenut liet, strafte hij het ditmaal wel af. Zodoende was het Danny van Trijp die met een 6-4 overwinning de 61e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 op zijn naam schreef en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Ricardo van der Vloed 0-4 Wesley van Trijp

Zereso Zeverboom 4-1 Peter Tolboom

Wesley Plaisier 1-4 Danny van Trijp

Peter Klein 4-1 Jisse de Boer

Halve finale:
Wesley van Trijp 5-4 Zereso Zeverboom

Danny van Trijp 5-1 Peter Klein

Finale:
Wesley van Trijp 4-6 Danny van Trijp  
 

Daarnaast had Wesley van Trijp met 5 stuks het grootste aandeel in de 22 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 127 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een 9e plaats in de verliezersronde.
 

Naast de wekelijkse dinsdagavond moneydartstoernooien zijn we ook aanstaande zondag te gast in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor ditmaal een sfeervol mixkoppeltoernooi, waarbij er zal worden gestreden om de minimale 1e plaats van €100,- en de overige enveloppen inclusief extra valentijnsprijzen.