Home Regiodarts Darttoernooi ‘The Masters of Best 2019’ prooi voor Erik van Manen

Darttoernooi ‘The Masters of Best 2019’ prooi voor Erik van Manen

Vrijdag 24 mei stonden in Café d’n Ekker in Best zes dartbanen klaar voor een nieuw toernooi uit de Darts Tour Best. Ditmaal een single 501 toernooi onder leiding van Dennis van der Steen. De sfeer was goed en uiteindelijk hadden 24 deelnemers de weg naar Best gevonden zodat om 20.00 uur gestart kon worden met de loting.

Verdeeld over zes poules van vier deelnemers kon er gestart worden aan het toernooi. Er werd in de poules gespeeld met het spelformat 501 best of 5 legs. De nummers 1 en 2 gingen naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 gingen naar de verliezersronde. 

 

Hieronder de uitslagen van zowel de verliezers- als winnaarsronde vanaf de kwartfinales:

 

Verliezersronde laatste 8 (b.o. 5 legs):
Nienke Tebbertman – Josina Cuijpers 0-3
Ria van de Sande – Femke Nagelkerke 0-3
John Wouters – Marijn Verhagen 3-0
Robin Maassen – Dinie van Haaren 3-0

 

Winnaarsronde laatste 8 (b.o. 7 legs):
Ron Schouten – Tim van Oers 4-3
Timo van de Loo – Elmer de Bresser 1-4
Ralph Spoor – Erik van Manen 1-4
Martijn Dupuis – Erwin van Gool 1-4

In de kwartfinales verliezersronde waren de uitslagen zeer duidelijk. Kansen werden niet benut wat zodoende resulteerde in ‘white wash’ uitslagen. De spannendste partij deze ronde was te zien in de winnaarsronde, hierin maakte Tim van Oers het Ron Schouten erg lastig. Uiteindelijk trok Ron met zijn ervaring aan het langste eind.

Verliezersronde laatste 4 (b.o. 5 legs):
Josina Cuijpers – Femke Nagelkerke 3-0
John Wouters – Robin Maassen 0-3

Winnaarsronde laatste 4 (b.o. 7 legs):
Ron Schouten – Elmer de Bresser 4-0
Erik van Manen – Erwin van Gool 4-3

Wederom zien we in de verliezersronde twee keer een 3-0 uitslag. Josina won van haar geduchte concurrent Femke en John ging ten onder tegen Robin. In de winnaarsronde twee wedstrijden die erg divers waren. Zo was Ron on fire in zijn partij tegen Elmer en gooide een aantal prachtige legs en 180 scores. De andere halve finale was spannender en ging tot de beslissende leg. Erwin kwam maar liefst 3-0 voor tegen Erik maar vergat om de wedstrijd tijdig af te ronden, hierna kwam Erik op stoom en won de opeenvolgende vier legs.

Verliezersronde finale (b.o. 5 legs):
Josina Cuijpers – Robin Maassen 1-3

Winnaarsronde finale (b.o. 9 legs):
Ron Schouten – Erik van Manen 1-5

Ondanks twee keer winst in de poule zien we Josina Cuijpers in de verliezersronde terecht komen. Hier schopte ze het tot de finale waar ze Robin Maassen tegenkwam. Robin liep vrij eenvoudig door naar deze finale, hij stond hierin geen leg af aan zijn tegenstanders. De finale eindigde in een overwinning voor Robin.

Om 23.30 uur stond waren we aangekomen bij de finale van de winnaarsronde. Op papier een mooi affiche van dit toernooi. Ron had deze avond enkele goede wedstrijden neergezet. De andere finalist was Erik van Manen, die ook liet zien in vorm te zijn. In de finale was de pijp leeg voor Ron, Erik maakte hier handig gebruik van en liep snel uit naar een grote voorsprong, deze wist hij in stand te houden. Hiermee bleef de titel in Best.

Hoogste finish was deze avond gegooid door Dennis van der Steen (131), andere hoge finishes waren er voor Erwin van Gool (121), Ron Schouten (112) en Timo van de Loo (100). De genoteerde 180 scores waren gegooid door Ron Schouten (4x), Erwin van Gool (2x), Kevin van Stratum (1x), Peter de Jong (1x), Elmer de Bresser (1x) en Erik van Manen (1x).