Richard van Zijtveld wint zesde Dinsdagavond Ranking ten koste van Toon Greebe Regiodarts
Regiodarts

Richard van Zijtveld wint zesde Dinsdagavond Ranking ten koste van Toon Greebe

Richard van Zijtveld wint zesde Dinsdagavond Ranking ten koste van Toon Greebe

Op dinsdagavond 11 december was het alweer tijd voor het zesde toernooi van de dertiende ranking cyclus. Voor de rankingavond waren 29 spelers bijeengekomen om een gooi te doen naar de ranking titel.

De 26 spelers werden verdeeld over 5 poules van vier, en 3 poules van drie. Hierdoor waren er nog twee van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 13 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Richard van Zijtveld en Axel Goverde tegen elkaar. Axel kreeg kansen, maar benutte ze niet, waarna Richard een gemakkelijke overwinning boekte.

De tweede halve finale ging tussen Toon Greebe en Richard de Bie. Richard kon redelijk bijbenen, maar kon niet voorkomen dat hij gebroken werd, waardoor Toon met 4-2 de finale instroomde.

De finale werd dus gespeeld tussen Richard van Zijtveld en Toon Greebe. Richard mocht beginnen en hield zijn eigen leg om 1-0 voor te komen. De tweede leg mistte Toon dubbels waarop Richard profiteerde, en vervolgens ook zijn eigen leg hield om 3-0 voor te komen. In de vierde leg gooide Toon 174 om zichzelf op dubbel 16 weg te zetten, Richard gooide echter 124 uit om Toon wederom te breken. Hiermee was het verzet van Toon gebroken en kon Richard de vijfde leg op zijn gemak uitspelen om zo met 5-0 de zesde Dinsdagavond ranking op te eisen.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden verrassing Ron Schouten en Dennis Gijsbers tegenover elkaar. Ron had de ronde ervoor met 3-0 van Roy Chambon gewonnen, terwijl Dennis Stefan Burgers met dezelfde cijfers opzij zette. De finale was ook eenzijdig, en Ron won hem dan ook door 2x tops te gooien voor een 80 finish en zo de finale met 4-0 te winnen.

Er werden in totaal negenentwintig keer 180 gegooid. Toon Greebe gooide de meeste met zeven stuks, gevolgd door Ron Schouten die er vier gooide.

Er werden in totaal elf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Tammo Kistlaar met 153, gevolgd door Remy van Alebeek die 146 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mysterypot zal de volgende ranking meer dan 100 euro bedragen.

De negendarter was niet gegooid. Deze pot gaat al richting de 750 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 18 december. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws