Home Regiodarts Roger ‘Gizmo’ Janssen wint 2e ZomerRanking Cafe Quincy, Kay Smeets runner up

Roger ‘Gizmo’ Janssen wint 2e ZomerRanking Cafe Quincy, Kay Smeets runner up

Het tweede toernooi van de ranking bracht wederom 47 darters naar Café Quincy. Onder deze darters mochten we zoals gewoonlijk weer een aantal nieuwe gezichten verwelkomen.

In de winnaarsronde weten Kay Smeets en Roger Janssen de finale van de winnaarsronde te behalen. Roger weet op zijn weg te winnen van Ricardo Linssen, Jannick Vankan, Koen Hunnekens en Nick Hendrix. Kay  weet op zijn weg naar de finale van de winnaarsronde te winnen van Jeremy Eikelenberg, Michael van de Ven, Michael Dokter, Colin Philippi en Joey Greijn.

In deze spannende finale met veel supporters trekt Roger aan het langste eind en plaats zich met een 4-2 overwinning op Kay hiermee voor de finale aan het einde van de avond.

Kay mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen Ricardo Linssen die eerder al door Roger naar de verliezersronde is gestuurd.

Ricardo heeft op weg naar deze partij gewonnen van Randy Lutgens, Gino Franssen, Michael Schuman, Dhanesh Misier, Bram den Ouden, Koen Hunnekens, Nick Hendrix en Joey Greijn,

In een zinderende partij waar zowel Ricardo als Kay beide kanshebbers zijn is het Kay die zich plaats met een 4-3 overwinning voor de grote finale tegen Roger.

De finalepartij is een bo9 waarbij Kay 2x zal moeten winnen van Roger om de toernooizege op zijn naam te schrijven.

Dat dit een spannende finale kan worden is duidelijk. Roger heeft dit jaar weer BDO gegooid en Kay gooide hoge ogen in Torremolinos.

Kay mag beginnen en laat meteen zien dat hij ervoor wil gaan en begint met 100. Roger geeft meteen een duidelijk antwoord af door te overtreffen met 180. Helaas wil de dubbel niet vallen bij Roger en Kay pakt de eerste leg in 17 darts.

Roger staat in de 2e leg na 9 pijlen op 121, maar toch weet Kay deze leg in 13 darts te beslissen.

Leg 3 en 4 gaan beide in 19 darts naar Roger en zo staat de stand op 2-2. De 5e leg weet Roger 79 uit te gooien op dubbel 11 in 15 darts.

De 6e leg ziet Kay kans om terug te komen maar hij mist met zijn laatste dart de dubbel bull om 121 te shotten. Hier profiteert Roger van en zet de stand in 17 darts op 4-2 in zijn voordeel.

In de 7e leg gaan beide heren goed van start maar Roger schrijft het 2e toernooi van de ZomerRanking Cafe Quincy op zijn naam door deze leg te pakken in 15 darts.

Vanavond zijn er 57 maximale scores van 180 gegooid, waarvan Ricardo Linssen  hofleverancier is met 10 stuks. Kay Smeets volgt met 9 stuks.

Ook werden er 16 uitworpen boven de 100 genoteerd, waarvan het hoogste 160 is.

Deze komt op naam van Michael Schuman met 160. Hij ontvangt dan ook een gratis inschrijving bij een volgend toernooi.

De prijzenpot voor de finaledag na 2 toernooien  al op €800,00.

Volgende week vrijdag 28 juni staat het 3e toernooi op de planning, inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur. 
 

Tot dan!