Ron Schouten wint 2e dinsdagranking van nieuw seizoen van Leo Hendriks Regiodarts
Regiodarts

Ron Schouten wint 2e dinsdagranking van nieuw seizoen van Leo Hendriks

Op dinsdagavond 13 november was het alweer tijd voor het tweede toernooi van de nieuwe ranking cyclus. Voor de rankingavond waren 26 spelers bijeengekomen om een gooi te doen naar de ranking titel.

De 26 spelers werden verdeeld over 5 poules van vier, en 2 poule van drie. Hierdoor waren er nog e van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 12 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Leo Hendriks en Tammo Kitslaar tegen elkaar. Leo startte sterk en maakte 1-0, maar verzuimde de dubbel te pakken voor 2-0. Tammo kwam hierdoor in de wedstrijd, maar wist vervolgens zelf geen dubbel te raken. Hierdoor kon Leo de partij gemakkelijk uitspelen en won hij dan ook met 4-1.

De tweede halve finale ging hard tegen hard, Ron Schouten en Richard van Zijtveld maakten er een mooie pot van. Richard startte goed en won de eerste leg met een 120 finish. Ron antwoorde de volgende leg direct met 180 en de toon was gezet; Ron bleek uiteindelijk scherper te zijn en bij een 3-1 achterstand mistte Richard nog 144 om in de wedstrijd te blijven. Ron maakte het vervolgens goed af om zo met een 4-1 overwinning naar de finale te gaan.

De finale werd dus gespeeld tussen Ron Schouten en Leo Hendriks. Leo had Ron de laatste keer gedwarsboomd in de finaleavond van de 12e cyclus, en Ron was in vorm. Dit te samen resulteerde in een goede pot van Ron zijn kant en Leo verzilverde zijn kansen niet, gevolg was een comfortabele 5-0 overwinning voor Ron Schouten, die hiermee zijn tweede ranking titel op rij opeiste.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stonden Rene Trum en Jeroen vd Elzen tegenover elkaar. Rene had de ronde ervoor met 3-1 van Roy Muurmans gewonnen, terwijl Jeroen nipt Peter de Jong met 3-2 achter zich wist te houden.

In de finale kreeg Jeroen de kans om een 3-2 voorsprong te pakken, echter de dubbel werkte niet mee. Rene profiteerde optimaal en won twee legs op rij om zo met 4-2 de verliezersronde op te eisen.

Er werden in totaal twintig keer 180 gegooid. Ron Schouten gooide de meeste met 5 stuks, gevolgd door Richard van Zijtveld die er vier gooide.

Er werden in totaal negen 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Kevin Stolzenbach, hij werd gevolgd door Richard van Zijtveld en Dimitry Holowacky, zij gooiden beide 120 uit.

De mystery finish was niet gegooid. Echter, verleden ranking was hij al uitgekeerd, dus is de pot nu pas weer opgelopen naar iets meer dan 40 euro.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat al boven de 700 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 20 november, dit is tevens de start van de nieuwe (dertiende) cyclus. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.