Ron Schouten wint 7e dinsdagranking ten koste van Richard van Zijtveld Regiodarts
Regiodarts

Ron Schouten wint 7e dinsdagranking ten koste van Richard van Zijtveld

Op dinsdagavond 18 juni was het tijd voor de zevende rankingavond van de vijftiende cyclus, dit betreft een cyclus van 9 ranking avonden en vervolgens een finaledag.

Het was een rustige avond, 25 darters hadden hun weg gevonden naar SV CHC om uit te maken wie de dagzege zou gaan pakken.

Deze personen werden verdeeld in vier poules van vier en drie van drie. Zoals gewoonlijk gingen de bovenste twee in de poule door naar de winnaarsronde, de overige spelers moesten in de verliezersronde uit gaan maken wie de best of the rest was.

In de winnaarsronde stonden boven aan de sheet Ron Schouten en Peter Heinsius tegen elkaar. Peter kwam scorend te kort tegen Ron en verloor dan ook 4-1.

De tweede halve finale ging tussen Richard van Zijtveld en Sylvano de Bie. Deze wedstrijd was een stuk spannender; Richard wist Sylvano maar nipt met 4-3 achter zich te houden.

De finale van de winnaarsronde ging tussen dus tussen twee oudgedienden; Ron Schouten en Richard van Zijtveld. De wdestrijden waren regelmatig spannend tussen beide heren, maar dat bleek nu niet zo te zijn. Ron gooide scorend sterk en Richard pakte zijn kansen ook niet; gevolg was een comfortabele 5-2 overwinning voor Ron.

De finale in de verliezersronde ging tussen Richard de Bie en Rene Trum. Richard had de ronde ervoor Ron van Keulen met 3-0 opzie geschoven, terwijl Rene de grootste moeite had gehad met Melissa Boonstoppel, 3-2.

De finale zelf was niet spannend te noemen; Richard gunde Rene weinig kans en won de finale dan ook met 4-1.

Er werden in totaal twaalf 180’ers gegooid. Ron Schouten had de meeste met 5 stuks, gevolgd door Richard van Zijtveld, die er twee gooide.

Er vielen in totaal dertien 100+ finishes te noteren. Ron had de meeste met 5 stuks en gooide ook de hoogste 142. Hij werd gevolgd door Toon Greebe die 131 uitgooide.

De Mysterypot was ondanks de vele 100+ finishes niet gevallen! Dit betekend dat de volgende ranking boven de 100,- gaat komen

De 9-darter was ook nog niet gegooid, op de volgende rankingavond zal de 9-Darterpot de 900 euro gaan passeren.

De volgende rankingavond zal aanstaande dinsdag 25 juni plaats gaan vinden. Inschrijven wederom tot 19:30. Kosten €6,- pp.