Home Regiodarts Ron Schouten wint derde dinsdagranking ten koste van Richard de Bie

Ron Schouten wint derde dinsdagranking ten koste van Richard de Bie

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de derde rankingavond van de zestiende cyclus. 23 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 23 spelers werden verdeeld over 5 poules van vier, en 1 poule van drie.  Hierdoor waren er vier van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 11 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Richard de Bie en Remco van Gool tegen elkaar. Richard was duidelijk de bovenliggende partij en won dan ook met 4-0.

De tweede halve finale ging tussen Ron Schouten en Leo Hendriks. Ron gaf direct zijn visitekaartje af door 130 te finishen op de Bull. Leo hield vervolgens zijn eigen leg, maar moest de overige aan Ron laten. Die dus met een 4-1 overwinning de finale ging spelen.

De finale werd dus gespeeld door Richard de Bie en Ron Schouten. Richard had heel de avond goed staan gooien, maar de spreekwoordelijke pijp was nu leeg. Ron bleef goed spelen en kon zo een comfortabele 5-1 overwinning boeken om hiermee de tweede overwinning op rij te pakken.

In de verliezersronde waren wederom een paar verrassende namen te vinden, maar ook dit zorgde ook voor een paar leuke wedstrijden. In de finale stonden Dimitry Holowacky en Kevin Stolzenbach tegenover elkaar. Dimitry had de ronde ervoor nipt met 3-2 van Tim Penning gewonnen, terwijl Kevin met dezelfde cijfers met de schik vrij kwam tegen Ton Halberstad.

Er werden in totaal eenentwintig keer 180 gegooid.  Ron Schouten gooide de meeste met vier stuks, gevolgd door Kevin Stolzenbach en Leo Hendriks die er elk drie gooiden.

Er werden in totaal acht 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Ron Schouten met 130, gevolgd door Leo Hendriks, die 121 uitgooide.

De mystery finish was gegooid. Aron van Hamond was de gelukkige die 113 had gefinisht en hiermee 151 euro opstreek.  De mysterypot zal de volgende ranking weer opnieuw gevuld moeten worden.

De negendarter was niet gegooid. Deze pot staat al boven de 900 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 17 september. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.