Home Regiodarts Ron Schouten wint derde dinsdagranking ten koste van Richard van Zijtveld

Ron Schouten wint derde dinsdagranking ten koste van Richard van Zijtveld

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de derde dinsdagavondranking van de nieuwe (17e) rankingcyclus. 22 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 21 spelers werden verdeeld over 4 poules van vier, en 2 poules van drie.  Hierdoor waren er drie van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 10 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Ramon van der Heijden en Ron Schouten tegen elkaar. Ramon kon zijn dubbel niet vinden en Ron profiteerde optimaal, 4-0.

De tweede halve finale ging tussen Leo Hendriks en Richard van Zijtveld. Ook hier kom 1 speler zijn dubbel niet vinden, terwijl de ander alles raakte. Gevolg was een 4-0 overwinning voor Richard.

De finale werd dus gespeeld door Ron Schouten en Richard van Zijtveld, en waarachtig, weer een speler die zijn dubbel niet kon vinden… Nu was het Ron die van de missers van Richard profiteerde; gevolg was een 5-0 overwinning voor Ron, die hiermee zijn eerste dinsdagavondranking van deze cyclus pakte.      

In de verliezersronde stonden Bram Jongejeugd en Danny Klerks tegenover elkaar in de finale. Beide heren hadden de ronde ervoor met een whitewash gewonnen van respectievelijk Dennis Engelen en Stefan Burgers.

De finale zelf was een kopie van de winnaarsronde; Bram kon zijn dubbel niet raken en Danny maakte het koelbloedig af, 4-0.

Er werd in totaal vierwintig keer 180 gegooid. Ron Schouten had de meeste met 6 stuks, gevolgd door Danny Klerks en Leo Hendriks met elk 3 stuks.

Er werden in totaal twaalf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Gijs van de Elzen met een 156 finish, gevolgd door Ron Schouten die 130 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Nadat er bij de laatste mystery finish 151 euro was uitgekeerd, gaat de mysterypot volgende rankingavond weer naar de 120 euro.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat de volgende rankingavond al boven de 975 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 3 december. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.