Home Regiodarts Roy van de Griendt wint achtste Dinsdagavondranking ten koste van Danny Klerks

Roy van de Griendt wint achtste Dinsdagavondranking ten koste van Danny Klerks

Afgelopen dinsdagavond was na alle Corona perikelen en de bouwvak alweer tijd voor de achtste dinsdagavondranking van de 18e rankingcyclus. Nadat er de eerste 6 ranking avonden gemiddeld 34 darters meededen, hadden we nu wederom een goed bezette avond met 32 darters.

De 32 spelers werden verdeeld over 8 poules van vier. Hierdoor waren alle er nog 2 van de tien banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 16 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Roy vd Griendt en Richard van Zijtveld tegen elkaar. De heren waren goed aan elkaar gewaagd, maar waar Richard verzuimde om 2-0 te maken, drukte Roy goed door; hierdoor plaatste hij zich met een 4-2 overwinning voor de finale.

De tweede halve finale ging tussen Danny Klerks en Remon vd Heijden. Remon leek zich makkelijk te plaatsen voor de finale en kwam 3-1 voor, echter meerdere matchdarts waren niet aan hem besteed. Leg na leg ging na Danny Klerks, die hiermee uiteindelijk een 4-3 overwinning claimde, een gedesillusioneerde Remon achterlatend…

De finale ging dus tussen Roy vd Griendt en Danny Klerks. Roy kwam snel 3-1 voor, maar Danny knokte zich goed terug, maar het was uiteindelijk Roy van de Griendt die toch met een 5-3 overwinning aan de haal ging en zo zijn eerste dinsdagavond overwinning claimde van de 18e cyclus.

 

In de verliezersronde stonden Bram Jongejeugd en Sylvano de Bie tegenover elkaar. Ze hadden de ronde ervoor van respectievelijk Rene Trum en Randy Hendrick gewonnen. In de finale kwam Sylvano rap 3-1 voor, maar Bram knokte zich goed terug en dwong een zevende en beslissende leg af. Het was uiteindelijk toch Sylvano die met de overwinning in de verliezersronde aan de haal ging.

Er werd in totaal tweeëntwintig keer 180 gegooid. Lars Fransen en Sylvano de Bie hadden de meeste met elk 3 stuks.

Er werden in totaal acht 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Leo Hendriks met 157, gevolgd door Danny Klerks met 127.

De mystery finish was niet gegooid! Nadat er bij de laatste rankingavonden in totaal ongeveer 100 euro was uitgekeerd, gaat de mystery pot weer richting de 50 euro.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot gaat de volgende rankingavond alweer richting de 1100 euro.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 16 september. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.