Home Regiodarts Ruben Mesters winnaar 47e HW Django Moneydarts, Van Trijp runner-up

Ruben Mesters winnaar 47e HW Django Moneydarts, Van Trijp runner-up

Woensdagavond 15 augustus was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal verwelkomde de organisatie van HW Darts 22 deelnemers die mochten gaan uitmaken in een poulefase wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

De eerste finalist in de verliezersronde werd Viggo van der Kuijl, die in zijn poule onder Wesley van Trijp en Maikel van Helden eindigde, maar boven Gerrit Geelen. Door zijn derde plaats begon Viggo de verliezersronde met een bye en kende hij daarna geen mededogen met Vin Dordt (3-0) en Nigel Dikhoff (4-0).

Aan de andere kant van het schema was het Jaimy van Bavel die zich wist te plaatsen voor de finale van de verliezersronde. Ook Jaimy moest genoegen nemen met een derde plaats in de poule achter Ruben Mesters en Mirko Cerpelloni, maar voor Nigel Dikhoff. Net als Viggo mocht ook Jaimy genieten van een vrije ronde, waarna Gerrit Geelen (3-1) en Melissa van Puffelen (4-0) aan de zegekar werden gebonden.

In de finale waar meer werd gelachen dan gedart was het Viggo van der Kuijl die de wedstrijd domineerde. Jaimy was dan ook niet bij machten om Viggo af te stoppen en kwam niet verder dan twee legs. De overige vijf legs werden gewonnen door Viggo, waardoor hij met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

 

Kwartfinale:

Viggo van der Kuijl 3–0 Vin Dordt
Roy Wolsink 0-3 Nigel Dikhoff
Melissa van Puffelen 3-1 Lilliane Scholten

Jaimy van Bavel 3-1 Gerrit Geelen
 

Halve finale:

Viggo van der Kuijl 4-0 Nigel Dikhoff
Melissa van Puffelen 0-4 Jaimy van Bavel

 

Finale:

Viggo van der Kuijl 5–2 Jaimy van Bavel
 

In de winnaarsronde zagen we voor de zoveelste keer Danny van Trijp terug in de finale. Na een goed begin in de poulefase, waarin hij Berry Herks, Roy Wolsink en Mandy Nobel onder zich hield, zette hij zijn goede spel voort door Mirko Cerpelloni (4-0) en Nigel van Miligen (5-1) met klinkende cijfers aan de kant te zetten.

Aan de andere kant van het schema slaagde Ruben Mesters er in om voor de eerste keer de finale van de HW Django Moneydarts cyclus te halen. Ook hij werd, zoals eerder vermeld, eerste in de poule waarna hij na een bye Maikel van Helden (4-2) en Patrick van den Boogaard (5-4) de baas was in twee spannende wedstrijden.

In de finale kwam Danny als sterkste uit de startblokken en stond het al snel 2-0 in zijn voordeel. Vervolgens zakte Danny in en profiteerde Ruben daar dermate sterk van dat hij de achterstand wist om te buigen in een 3-2 voorsprong, waarna beide heren telkens de eigen legs wisten te houden. Hierdoor moest er een beslissende laatste leg aan te pas komen waarin Danny als eerste een matchdart kreeg, welke werd gemist, waarna Ruben wel de winnende dubbel wist te vinden. Zodoende was het Ruben Mesters die bij zijn eerste finale direct zijn eerste eindzege wist te boeken op de 47e HW Django Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- mee naar huis mocht nemen.

 

Kwartfinale:

Wesley van Trijp 1-4 Nigel van Miligen
Danny van Trijp 4-0 Mirko Cerpelloni
Patrick van den Boogaard 4-0 Wesley Plaisier
Ruben Mesters 4-2 Maikel van Helden

 

Halve finale:

Nigel van Miligen 1-5 Danny van Trijp
Patrick van den Boogaard 4-5 Ruben Mesters
 

Finale:

Danny van Trijp (82,05) 5-6 Ruben Mesters (71,35)

 

Daarnaast had Ruben Mesters met 5 stuks het grootste aandeel in de 18 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 147 uit handen kwam van Nigel van Miligen. Beste dame werd Melissa Arendse met een 9e plaats in de winnaarsronde. 

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen zal losbarsten om 20:00 uur.