Home Regiodarts Tammo Kitslaar wint tweede Dinsdagavondranking ten koste van Danny Klerks

Tammo Kitslaar wint tweede Dinsdagavondranking ten koste van Danny Klerks

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de tweede dinsdagavondranking van de nieuwe (17e) rankingcyclus. 21 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 21 spelers werden verdeeld over 3 poules van vier, en 3 poules van drie.  Hierdoor waren er drie van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 11 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Dimitry Holowacky en Danny Klerks tegen elkaar, en net als bij de laatste finaleavon bleek Danny Klerks de sterkste in deze partij.

De tweede halve finale ging tussen Tammo Kitslaar en Richard van Zijtveld. Tot 2-2 ging het gelijk op, Tammo maakte vervolgens het verschil door Richard te breken en zijn eiegn leg te houden om zo 4-2 te winnen.

De finale werd dus gespeeld door Tammo Kitslaar en Danny Klerks. Tammo pakte, mede door het misse van dubbels door Danny,  snel een 4-1 voorsprong. Maar Danny knokte zich knap terug tot 4-4. Beide heren kregen in de beslissende 9e leg meerdere pijlen om de winst naar zich toe te trekken, maar het was Tammo die uiteindelijk het beslissende vakje wist te raken en zo zijn eerste dinsdagavondranking wist te winnen.       

In de verliezersronde stonden Leo Hendriks en Bram Jongejeugd tegenover elkaar. Leo had de ronde ervoor met 3-1 van Randy van Oostenbrugge gewonnen, terwijl Bram met 3-0 te sterk was voor Annemarie van Pouderooijen.

De finale was eenzijdig; de eerste leg ging gelijk op, maar na de 1-0 gooide Leo vervolgens legs uit met 12, 14 en 16 darts om 4-0 te winnen.

Er werd in totaal eenentwintig keer 180 gegooid. Danny Klerks had de meeste met 3 stuks, gevolgd door acht man die er elk 2 gooide.

Er werden in totaal veertien 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Danny Klerks met een mooie 170 finish, gevolgd door Ron Schouten die 150 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid! Nadat er bij de laatste mystery finish 151 euro was uitgekeerd, is de mysterypot volgende rankingavond weer boven de 100 euro.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat al boven de 950 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 26 november. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.