Van den Boogaard winnaar 1e Makkie Moneydarts 2019, Plaisier runner-up Regiodarts
Regiodarts

Van den Boogaard winnaar 1e Makkie Moneydarts 2019, Plaisier runner-up

Van den Boogaard winnaar 1e Makkie Moneydarts 2019, Plaisier runner-up

Donderdagavond 13 juni was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de 1e Makkie Moneydarts 2019. In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de toernooien nu op de donderdagavond plaatsvinden met enkele vrije weken en een finale avond (min. 2 deelnames). Om klokslag 20:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven aan de 22 aanwezige deelnemers voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht gaan vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Mike de Kruijff en Mike van Duivenbode zich als beste revancheren van hun ritje naar de verliezersronde. De Kruijff moest in zijn poule zijn meerdere erkennen in Patrick van den Boogaard en Wesley Plaisier, waarna hij na een bye wist af te rekenen met Nigel Dikhoff (3-1) en Bas Koolen (4-0). Van Duivenbode had op zijn beurt met twee overwinningen goede papieren om door te stromen naar de winnaarsronde, eindigde ook boven Christian van den Berg, maar werd als nog derde achter Berry Herks en Stefano van Engelen door een slechter legsaldo, waarna hij in de knock-outfase geen leg meer afstond aan Melissa van Puffelen (3-0) en Dirk van de Graaf (4-0).

Gezien de laatste paar ontmoetingen tussen beide heren leek Van Duivenbode zeer in het voordeel. Echter trok De Kruijff hier weinig van aan en gaf hij goed tegengas. Er moest zelfs een beslissende laatste leg aan te pas komen, waarin De Kruijff het koelbloedigste bleek en zodoende met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:

Nigel Dikhoff 1-3 Mike de Kruijff

Bas Koolen 3-1 Christian van den Berg

Mike van Duivenbode 3-0 Melissa van Puffelen

Sabrina Jongenotter 1-3 Dirk van de Graaf

Halve finale:

Mike de Kruijff 4-0 Bas Koolen

Mike van Duivenbode 4-0 Dirk van de Graaf

Finale:

Mike de Kruijff 5-4 Mike van Duivenbode

De poule van Mike de Kruijff leverde met Patrick van den Boogaard en Wesley Plaisier nog twee finalisten af in de winnaarsronde. Waar Patrick te sterk bleek voor Dennis Zijdemans (3-2), Viggo van der Kuijl (4-1) en Gino Blom (5-3), rekende Wesley kundig af met Winston van de Graaf (3-0), Berry Herks (4-2) en Nigel van Milligen (5-2).

In de poulefase boekten beide heren één overwinning op elkaar (3-2 Wesley, 3-1 Patrick) en zo lagen de verwachtingen ook bij een spannende finale. Echter speelde Wesley zich binnen no-time na een 3-0 voorsprong en leek het gat geslagen. Weliswaar wist Patrick zich terug te knokken in de wedstrijd en greep hij zelfs een 4-3 voorsprong. Wesley liet al enkele kleine kansen onbenut, maakte nog wel 4-4, maar kon het tij niet meer keren. Zodoende was het Patrick van den Boogaard die met een 6-4 overwinning de 1e Makkie Moneydarts 2019 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:

Viggo van der Kuijl 1-4 Patrick van den Boogaard

Gino Blom 4-2 Stefano van Engelen

Berry Herks 2-4 Wesley Plaisier

Arnod Timmermans 0-4 Nigel van Milligen

Halve finale:

Patrick van den Boogaard 5-3 Gino Blom

Wesley Plaisier 5-2 Nigel van Milligen

Finale:

Patrick van den Boogaard 6-4 Wesley Plaisier

Daarnaast had Stefano van Engelen met 8 stuks het grootste aandeel in de 22 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish 147 uit handen kwam van Wesley Plaisier. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande donderdag zijn we er weer te vinden voor alweer de 3e editie. Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws