Home Regiodarts Zereso Zeverboom winnaar 49e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts

Zereso Zeverboom winnaar 49e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts

Dinsdagavond 23 oktober was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor zijn 49e Café ‘T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er ditmaal werd gestreden om de gegarandeerde prijzenpot van €214,-. Met 19 deelnemers gingen we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd Wesley van Trijp, die de eerste poulewedstrijd van Achmed wist te winnen (3-0), maar daarna toch nog op een derde plek werd gezet na verliespartijen tegen Stefano van Engelen (3-1) en Wesley Plaisier (3-1). In de knock-outfase wist Wesley na een bye in de kwartfinale te winnen van Dennis Zijdemans (4-1) en bleek hij vervolgens in de halve finale te sterk voor Tarik (4-1).

Aan de andere kant van de verliezersronde was het Patrick van den Boogaard die de finale wist te behalen. Patrick begon de avond in een zware poule met een verliespartij tegen Zereso Zeverboom (3-1), maar wist vervolgens wel te winnen van Dennis Zijdemans (3-2). Door zijn laatste poule wedstrijd te verliezen van Jurgen Watson (3-1) werd Patrick uiteindelijk derde in zijn poule. Ook Patrick begon de knock-outfase met een bye en kende daarna geen genaden met Achmed (4-1) en Winston van de Graaf (4-2).

Ook in de finale lieten beide heren zien eigenlijk thuis te horen in de winnaarsronde. Wesley startte sterk en pakte een 2-0 voorsprong, maar Patrick liet het daar niet bij zitten en pakte vier legs op een rij om een 2-4 voorsprong te pakken. Wesley wist hierna nog wel tot 3-4 terug te komen, maar uiteindelijk was het Patrick die met een einstand van 3-5 de eerste plaats voor zich wist op te eisen in de verliezersronde.

 

Kwartfinale:
Melvin van Hulst 1–4 Tarik 
Wesley van Trijp 4–1 Dennis Zijdemans 
Patrick van den Boogaard 4–1 Achmed 
Winston van de Graaf 4–2 Maurice Le Grand

 

Halve finale:
Tarik 1–4 Wesley van Trijp 
Patrick van den Boogaard 4–2 Winston van de Graaf

 

Finale:
Wesley van Trijp 3–5 Patrick van den Boogaard

 

In de winnaarsronde was het Wesley Plaisier die de finale wist te behalen. In de poule liet Wesley meteen sterk spel zien door in drie wedstrijden maar één leg te verliezen. Overwinningen op Achmed (3-0), Wesley van Trijp (3-0) en Stefano van Engelen (3-1) leverde hem een eerste plek op in de poule, hetgeen werd beloond met een bye. Ook in de knock-outfase wist hij deze lijn door te trekken en in twee sterke, spannende wedstrijden werden Danny van Trijp (4-3) en Nigel van Milligen aan de kant gezet (5-4).

Aan de andere kant van het schema was het Zereso Zeverboom die net als vorige week een finaleplaats wist af te dwingen. In de poule wist Zereso te winnen van Patrick van den Boogaard (3-1) en Dennis Zijdemans (3-1), maar verloor hij van Jurgen Watson (2-3) waardoor een tweede plaats restte. Desondanks stond hij direct scherp aan de ockey en verschalkte achtereenvolgens Rob Gielen (4-0), Ferry Wennekes (4-1) en Ruben Mesters (5-4).

Beide heren lieten in de knock-outfase sterk spel aantekenen en was Zereso vastberaden om zijn verloren finale van vorige week (6-1 Patrick van den Boogaard) recht te trekken.Hij startte dan ook uitermate sterk en Wesley had het zichtbaar moeilijk. Zereso kende uiteindelijk geen enkele vorm van genaden en schreef met een klinkende 6-0 overwinning de 49e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam en kon hij de rijkst gevulde enveloppe met €80,- in ontvangst nemen.

 

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 4–3 Danny van Trijp
Jurgen Watson 1–4 Nigel van Milligen 
Ruben Mesters 4–3 Stefano van Engelen 
Ferry Wennekes 1–4 Zereso Zeverboom

 

Halve finale:
Wesley Plaisier 5–4 Nigel van Milligen 
Ruben Mesters 4–5 Zereso Zeverboom

 

Finale:
Wesley Plaisier 0–6 Zereso Zeverboom

 

Daarnaast had Nigel van Milligen met 5 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 130 uit handen kwam van Ruben Mesters. Beste dame werd Shirley Geelen met een 9e plaats in de verliezersronde.