Anastasia Dobromyslova verslaat Aileen de Graaf en wint Finder Masters WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Anastasia Dobromyslova verslaat Aileen de Graaf en wint Finder Masters

Anastasia Dobromyslova verslaat Aileen de Graaf en wint Finder Masters

De Finder Darts Masters-titel van 2016 is gegaan naar Anastasia Dobromyslova. Met 2-1 in sets was ze in een uiterst spannende wedstrijd te sterk voor Aileen de Graaf. De Hollandse wist het publiek in Egmond aan Zee nog op de banken te brengen met een 156-finish maar deze werd beantwoord door de Russische met een 120-finish.

De dames wisten er een ware kraker van te maken die ging tot de laatste set en zelfs de laatste leg. Een uitgebreid verslag van de finale is hieronder te lezen.

Anastasia Dobromyslova - Aileen de Graaf 2-1 in sets (3-0, 1-3, 3-2)
De eerste set gaat met 3-0 zeer overtuigend naar Anastasia Dobromyslova. In de tweede set daarentegen pakt Aileen de Graaf de eerste leg om vervolgens het publiek op de banken te krijgen met een 156-finish. Ze komt dus 2-0 voor maar daarna gooit de Russische een 120-finish. Met 3-1 gaat de tweede set naar De Graaf die de partij hiermee weer in balans brengt.

Dobromyslova pakt de eerste twee legs in de beslissende set maar de Hollandse blijft vechten en met tweemaal een zeer belangrijke laatste pijl pakt ze 2 legs om de stand gelijk te maken. In de laatste en beslissende leg loopt de Russiche als eerste weg en creërt volop kansen op de dubbel, maar ze mist meerdere matchdarts. Aileen krijgt de kans om de partij nog in haar voordeel te besluiten en krijgt nog 1 matchdart, maar mist. Hierna straft Dobromyslova het af en dus kennen we dit jaar een zwangere winnares.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws