Home BDO/WDF Hoofdnieuws Andere BDO-tak ook in problemen met afscheid enkele Counties

Andere BDO-tak ook in problemen met afscheid enkele Counties

BDO voorzitter Des Jacklin

De laatste tijd is het al duidelijk dat de commerciële tak van de BDO in de problemen zit. De andere tak van de BDO is de BDO BICC, de organisatie die verantwoordelijk is voor het amateurdarten in Engeland, en ook hier beginnen de problemen nu serieus te worden.

Des Jacklin heeft in een openbare brief een oproep gedaan aan alle Counties om de BDO trouw te blijven. Inmiddels is namelijk bekend dat 2 van de 65 Counties inmiddels al zijn opgestapt en veel Counties twijfelen om te volgen.

De voorzitter van de BDO laat weten dat tenminste 50% nog achter de bond staat en probeert de bond te redden van de ondergang.

“Het is een grote fout om de BDO te verlaten voor de algemene vergadering op 13 juli, want het heeft grote consequenties. Een county verliest bij afmelding al haar recht op de prijzenpot bij de BDO. Het is overigens een fout om te denken dat de BDO-prijzenpot geen waarde meer heeft. Als je besluit weg te gaan, gooi je een geschiedenis van meer dan 40 jaar weg. We kunnen en gaan de BDO herstellen”, aldus Des Jacklin.