Home BDO/WDF Hoofdnieuws Ashdown stopt als Master Of Ceremonies en hoofd referee bij BDO

Ashdown stopt als Master Of Ceremonies en hoofd referee bij BDO

Richard Ashdown had het stokje van Martin Fitzmaurice overgenomen nadat de markante Engelsman in 2013 een punt zette achter zijn carrière. the Fatman overleed helaas drie jaar later in 2016 op 75-jarige leeftijd. Little Richard begon zijn loopbaan als spotter waar hij de regie naar de juiste camera shots wist te sturen. Ashdown wist en weet welke favoriete combinaties spelers gooien om tot een finish te komen waardoor Ashdown heden ten dagen nog altijd als spotter te vinden is in de regiewagen.

Vanaf 2013 was Ashdown het gezicht van de BDO als Masters Of Ceremonies en als hoofd referee kon je niet om de kleine man heen.

Ashdown liet weten ‘omdat de BDO in een overgangsperiode zit en ik voel dat alle inspanningen uitgeput raken is het tijd voor mij om een volgende stap te zetten’. Ashdown laat verder weten dat deze beslissing zijn eigen beslissing is en niet opgelegd door de BDO of andere contractvormen. 

Little Richard wenst de BDO voorman Des Jacklin en zijn team het allerbeste toe. Overigens blijven we Ashdown wel tegenkomen, hij zal blijven werken voor de World Darts Federation en onder andere England Darts.