Home BDO/WDF Hoofdnieuws België presenteert een volledige nieuwe bond “Belgium Darts Corporation (BDC)”

België presenteert een volledige nieuwe bond “Belgium Darts Corporation (BDC)”

Op 1 maart gaat een volledig nieuwe dartsbond in Belgie van start. Deze bond zal geheel onafhankelijk opereren onder de naam: Belgium Darts Corporation (BDC)

Er zal direct met spelers gewerkt worden zowel voor heren, dames, jeugd en Paradarters. Ook deze bond zal werken met ranking toernooien waardoor spelers zich kunnen plaatsen voor een Nationaal Team wat we uitzenden naar zoveel mogelijk toernooien.

Er komt ook een speciaal team dat zich bezig gaat houden met de jeugd, in zowel training als begeleiding en natuurlijk een speciale afdeling voor de paradarters. (G-darts)

We starten deze nieuwe bond omdat veel spelers en participanten zich in de steek gelaten voelen door de bestaande bond. De huidige bond heeft op dit moment geen ranking toernooien voorzien en ook geen interesse voor het uitzenden van een Nationaal team.

De eerste uitdaging die deze nieuwe bond heeft genomen is het zenden van een Nationaal Team naar het 4-landentoernooi In Luxemburg op 5-6 en 7 April a.s. Belgie zal daar vertegenwoordigd zijn met een compleet team, dus 8 heren,4 dames, 4 junior jongens en 2 junior meisjes met hun coaches en 4 schrijvers.

Ook op 1 maart zal de nieuwe website van de BDC in de lucht gaan. De doelstelling van deze nieuwe bond is het promoten en mogelijk maken van de dartsport in de breedste zin van het woord en het verbinden en verbroederen van de sport voor iedereen, Vlaams, Frans of Duitstalig, valide of mindervalide.

Het dagelijks bestuur zal bestaan uit 3 leden, waarvan we de namen ook op 1 maart bekend zullen maken. Daarnaast komen er commissies voor toernooien, publiciteit, sponsoring en jeugdzaken.

Eenieder persoon in België kan lid worden van deze nationale bond, ongeacht dat hij of zij lid is van een team ,gewest of provincie. Dit alles met uitzondering van spelers die in het bezit zijn van een PDC tourkaart.

Om de start van deze nieuwe bond te vieren en om promotie te maken voor deze nieuwe bond zullen er in maart 2 toernooien georganiseerd worden, waaraan iedereen kan meedoen, zonder lid te zijn. Deze 2 toernooien zijn dan ook toegankelijk voor spelers van buiten België. iedereen die deze nieuwe bond wil steunen is daar dan ook zeer welkom. het eerste toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 9 maart a.s in zaal Het Zand in Lommel en het tweede toernooi op zaterdag 23 maart op een nog nader te bepalen locatie.
 
Namens Belgium Darts Corporation
Gerry Walters