Home BDO/WDF Hoofdnieuws De prestaties van de Belgen op de Winmau World Masters

De prestaties van de Belgen op de Winmau World Masters

Belgie nieuw

Op veler verzoek hebben we besloten om buiten de uitgebreide behandeling van de prestaties van de Nederlanders in Hull tijdens de Winmau World Masters ook een artikel te wijden aan de prestaties van de Belgen voor onze Belgische lezers en andere geinteresseerden. Aangezien het al een enorm karwei was om de prestaties van alle Nederlanders bij te houden, waren we helaas niet in de gelegenheid om ook de prestaties van de Belgen te behandelen.

Meisjes
Naomi Bracke verloor al in de eerste ronde met 4-0 van de Engelse Josie Paterson. Shana Bracke moest na een bye in de eerste ronde met 4-3 haar meerdere erkennen in Joyce Schuurman in de tweede ronde. Joyce Janssens hield de Belgische eer hoog door de halve finale te bereiken, waarin ze met 4-1 verloor van Alannah Waters, na overwinningen op Gabriella Asthammer uit Zweden en Joyce Schuurman. Bauwke Verreydt sneuvelde ook al in de eerste ronde met 4-2 tegen Katie Mitchell uit Engeland. Sharon Bracke verloor in de eerste ronde met 4-3 van Marilou Daamen.

Jongens
Ook Kenny Neyens toonde dat er talent rond loopt in Belgie. Kenny won onder andere van Jimmy van Schie en Johnny Bryan voordat hij in de kwartfinale met 4-3 verloor van de latere winnaar Jimmy Hendriks. Dimitri van den Bergh won na een bye in de tweede ronde met 4-3 van Tim van den Hoek, maar verloor een ronde later met 4-2 van de Deen Nicolai Rasmussen. Joachim de Freyne verloor bij de laatste 32 met 4-1 van de Engelsman Craig Brown. Viani van den Bergh sneuvelde bij de laatste 32, waar hij met 4-3 zijn meerdere moest erkennen in Daniel Jensen uit Denemarken. Bryan Coenderaerts verloor zijn eerste partij met 4-0 van Joe Davis.

Dames
Carine Dessein moest bij de laatste 64 haar meerdere erkennen in Karin Krappen met 4-0. Voor Sylvie Storez eindigde het Winmau-avontuur al na een partij, aangezien ze direct verloor van Glad Davies uit Wales. Inge van Genechten verloor in de tweede ronde met 4-2 van de Amerikaanse Sandy Hudson. Nicole Delie werd in de eerste ronde met 4-2 geklopt door Frances Lawson.

Heren
Bij de heren verschenen Jean-Marie Rubais aan de oche. Voor Rubais eindigde de Winmau al in de tweede ronde, waarin hij met 3-1 zijn meerdere moest erkennen in Kevin Thomas, die de laatste 24 bereikte. Geert de Vos sneuvelde al in de eerste ronde tegen Mark Barilli. Stefaan Deprez verloor in de tweede ronde van Scott MacKenzie uit Hong Kong met 3-0. Bruno Raes wist na een bye met 3-0 te winnen van Clive Barden, maar werd een ronde later met 3-0 verslagen door de Amerikaan Jim Widmayer, die tot de laatste 24 kwam. Dirk Beni sneuvelde al in de eerste ronde met 3-1 van Jim Withers. Sven Wens sneuvelde bij de laatste 128 van het vloertoernooi tegen Jan Dekker. Voor Jean-Marie Beirnaert was het toernooi al na de eerste ronde over, aangezien hij met 3-1 verloor van Martin Carvill.