Dutch Open Darts 2019 wordt gehost door de chatbot “Harry” WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dutch Open Darts 2019 wordt gehost door de chatbot “Harry”

Dutch Open Darts 2019 wordt gehost door de chatbot “Harry”

Sinds 1973 kan de echte fan zijn hart ophalen tijdens de BAUHAUS Dutch Open Darts. Dit unieke dartsevenement vindt plaats van vrijdag 1 t/m zondag 3 februari en is het grootste en gezelligste dartstoernooi van Europa. Iedereen, van jong tot oud en van amateur tot professional kan deelnemen. Dit jaar worden er rond de 8000 bezoekers verwacht in de Bonte Wever in Assen.

Het spektakel wordt dit jaar voor het eerst digitaal gehost door “Harry”. Harry is de digitale assistent van het Dutch Open Darts toernooi. De chatbot werkt sneller dan een website of mobiele app en veel makkelijker dan een online formulier. Aan Harry kunnen bezoekers praktische vragen stellen zoals: Hoe laat wordt het seniorentoernooi gespeeld? Wat zijn de reglementen? Wanneer ontvang ik mijn inschrijfkaart? Ook kan Harry je helpen je profielfoto op een dartsbord af te beelden om voor thuis een mooie herinnering te maken. Of neemt hij een quiz met jou persoonlijk af met als prijs een VIP-plaats voor bij het podium. Voor de bezoeker is het dus niet meer nodig de website af te struinen naar antwoorden, in de rij te staan voor de servicedesk en kun je ook nog verrast worden met leuke persoonlijke merchandising. Ook is het geen sinecure om alle duizenden bezoekers tegelijkertijd te informeren. Harry kan de organisatie hierin ondersteunen door een pushbericht te sturen naar iedereen die van Harry gebruikmaakt.

Het gescripte karakter van chatbot Harry is het best te omschrijven als: behulpzaam, grappig en een beetje opschepperig. “Wij hebben bewust voor het karakter van chatbot Harry gekozen omdat hij onze bezoekers goed moet kunnen helpen, moet laten lachen maar ze ook wel een beetje mag uitdagen. Meer bonding en interactiviteit met onze dartsspelers is een belangrijk doel van onze bond. Harry is hier uitermate geschikt voor,” aldus Paul Engelbertink, Marketing en Communicatie Manager van de Nederlandse Dart Bond. Bij vragen als: “Gooi jij wel eens een 180”, “Wie denk je dat er gaat winnen?”, “Hoe oud ben je?” komt hij verrassend uit de hoek.

Wil je ook kennis maken met Harry? Check: http://bit.ly/2s1tsKy

NDB
De Nederlandse Darts Bond werd opgericht in 1976. De organisatie groeide uit tot een landelijk opererende bond met afdelingen door heel het land. Momenteel zijn er 25 regionale lidorganisaties aangesloten bij de bond met een gezamenlijk ledental van 32.000.

De organisatie verzorgt verschillende competities, beker- en divisiekampioenschappen, een nationaal Ranking Circuit en (internationale) evenementen als de BAUHAUS Dutch Open Darts. Tevens is de NDB verantwoordelijk voor de Nederlandse selecties van de heren, dames en jeugd en uitzendingen naar internationale toernooien.

De NDB is weer een afdelingsbond van de World Darts Federation waarbij 62 bonden over de hele wereld zijn aangesloten.

Inschrijven voor de Dutch Open kant tot maandag 14 januari en voor meer informatie over de BAUHAUS Dutch Open Darts 2019 verwijzen we je graag naar de website www.dutchopendarts.nl.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws