1e Nederlander op PDC WK Braulio Roncero na lange strijd overleden WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

1e Nederlander op PDC WK Braulio Roncero na lange strijd overleden

1e Nederlander op PDC WK Braulio Roncero na lange strijd overleden

Vandaag ontvingen we het trieste nieuws dat Braulio Roncero na een lang en oneerlijk gevecht is overleden. De goedlachse Spanjaard is oorspronkelijk afkomstig uit de provincie Extremadura in Spanje en woonde vele jaren samen met zijn vrouw Mieke in Oss en koos ondanks zijn Spaanse Nationaliteit voor een Nederlands 'dartpaspoort'.

Braulio was al geruime tijd ziek en verscheen niet meer op de diverse toernooien. Op 29 december 1999 was hij de eerste 'Nederlandse' deelnemer aan het PDC World Championship. Al in 1998 kwam de Ossenaar in actie op het podium van het Lakeside World Championship. Ook de Winmau World Masters heeft Roncero gespeeld, Roncero won in 2001 het Catalonia Int. Open Men.

In het oranje shirt speelde hij samen met Van Barneveld, Stompe en Scholten. In de 'herfst' van zijn carrière was hij een vaste waarde voor het Oranjebar superleague team van Peter van den Broek. De Nederlandse formatie haalde tijdens het EK in Noord-Ierland (1996) 1x Zilver en 2x Brons.

We wensen familie, vrienden en bekende veel sterkte toe, RIP Braulio.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws