Home BDO/WDF Hoofdnieuws Interview met Dutch Open-winnaars Gino Vos en Berry van Peer

Interview met Dutch Open-winnaars Gino Vos en Berry van Peer

Afgelopen weekend wisten Gino Vos en Berry van Peer het Dutch Open koppeltoernooi op hun naam te schrijven. Voor The Fox was het extra speciaal omdat het exact 10 jaar geleden was dat hij ditzelfde kunstje flikte met Rico Dera.

Dartfreakz.nl sprak beide mannen om terug te blikken op deze prachtige prestatie.

Gino Vos
Heb je zaterdagavond nog teruggedacht aan de koppelfinale die je in 2009 won met Rico Dera?

Ja, daar heb ik zeker aan teruggedacht. Vooral omdat het precies 10 jaar geleden was en een van mijn eerste echte grote titels.

Wat is je geheim om tweemaal zo succesvol te zijn op ‘s werelds grootste koppeltoernooi?
Ja, dat is een goeie vraag. Wat ik denk is dat toen ik met Rico gooide er echt een klik was met elkaar die ik ook met Berry heb. Je vangt elkaar goed op en blijft vechten.

Je hebt nu weer een koppeltoernooi op je naam geschreven. Maar welk singletoernooi zou je dit jaar nog graag op je naam schrijven?
Ik ga dit jaar weer de tour af van de BDO, dus elk internationaal toernooi waar ik aan meedoe zou ik natuurlijk op mijn naam willen schrijven.

Wat is de leukste reactie die je gehad hebt?
Ik heb heel veel leuke reacties gehad! Waar ik natuurlijk super bij mee ben.

Speel je vaker met Berry?
Ja, we spelen samen in het Superleague team De Zwaantjes, waar we regelmatig samen koppels gooien.

Berry van Peer
Een video waarin je problemen met darteritus op de tv-banen te zien was ging rond op internet. Heb je dit meegekregen of mijdt je bewust social media in zo’n weekend?
Ik heb hem voorbij zien komen maar niet bekeken. De hele dag ging het lekker alleen 3 momenten dat het eventjes niet best ging.

We herinneren ons allemaal de beelden van de Grand Slam of Darts en dit weekend zagen we de problemen met darteritus weer terugkomen. Heb je er actie op ondernomen om er vanaf te komen? Ben je ervan overtuigd dat je ooit weer vrijuit kan gooien? En heb je tips voor spelers die het zelfde doormaken?
Ja, dat is nu 1,5 jaar geleden en het gaat steeds beter. Ik kan alleen zeggen dat je gewoon moet doorzetten en als het even niet lekker gaat moet je even een kleine pauze nemen (dagen/weekje) en dan weer verder.

Je hebt nu een titel te pakken op het grootste toernooi van de agenda. Hoe hoog staat deze op je favorietenlijstje?
Deze titel staat denk ik toch wel bovenaan zowat. Het grootste koppeltoernooi ter wereld winnen is echt ongelofelijk!

Wat is de leukste reactie die je na de winst hebt gekregen?
Ik denk dat de leukste reactie van mijn sponsor was.. die heeft in Japan alles live bekeken. Zijn reactie op de winst was wel geweldig.

Speel je vaker met Gino? 
Ik speel vrij regelmatig met Gino samen in de Superleague. Dat zal nu nog wel wat vaker gebeuren denk ik zo, haha. 

Je was met een groepje L-style spelers in Assen kun je ze voorstellen aan de Nederlandse lezers?
Ja klopt. Er waren een aantal spelers uit Japan overgekomen. Dit waren onder andere Mikuru Suzuki en Shingo Enomata. Zij hadden ook nog anderen bij maar die leerde ik dit weekend pas kennen.

Mikuru kennen we nu wel door de Lakeside winst. Ze is tevens een verschrikkelijk goede softtip speelster. Shingo is een prof speler in Japan(soft & steel) maar is nog niet zo bekend in Europa.