Home BDO/WDF Hoofdnieuws Lakeside dag zes avondsessie De Graaf onderuit, Durrant ontsnapt

Lakeside dag zes avondsessie De Graaf onderuit, Durrant ontsnapt

Dag zes vanuit Frimley Green van het BDO World Championship was ook het eindstation voor Aileen de Graaf. De Nederlandse heeft verloor het zicht op de halve finale van het WK doordat ze onvoldoende tegenstand gaf tegen Anastasia Dobromyslova die met 2-0 won.

De opening was voor Lorraine Winstanley die keihard afrekende met The Golden Girl Gulliver.

In het heren toernooi hebben we Willem Mandigers nog in het toernooi, de Eindhovenaar zal het vrijdag opnemen tegen Michael Unterbuchner. Kyle McKinstry kwam in het duel met Canadees David Cameron 2-0 voor en zag Cameron weer langszij komen en zelfs 2-3 maken. Het lukte Cameron echter niet de wedstrijd te winnen van de Noord-Ier.

De afsluiter was voor de titel verdediger die relatief eenvoudig 3-0 in sets voorkwam en Scott Baker zich helemaal terug in de wedstrijd zag knokken. In de zesde set weet Scott Baker zelfs een 140-finish te gooien om 3-3 in sets te maken. Baker bleef de wereldkampioen aanvallen maar kon niet voorkomen dat Durrant het in de kwartfinale zal opnemen tegen Kyle McKinstry.

Het programma
Lorraine Winstanley (73.04) – Trina Gulliver (72.34) 2-0 (3-1; 3-2)
The Golden Girl zal geen elfde wereldtitel bij kunnen schrijven, Gulliver was niet scherp op de dubbel met slechts 13.04%.. In de eerste set mist ze zes pijlen om 1-2 voor te komen, de leg gaat naar Winstanley die ook de vierde leg en daarmee de set pakt. De tweede set mag de 43-jarige Winstanley beginnen, ze pakt de eerste leg met een 124-finish. Beide dames weten in de tweede leg de dubbel niet te vinden maar Winstanley weet na 24-darts dubbel vier te vinden voor 2-0. Gulliver komt terug tot 2-2 en mist drie darts voor de set waarna Winstanley de winnende dubbel gooit.

David Cameron (83.77) – Kyle McKinstry (88.94) 3-4 (1-3; 0-3; 3-1; 3-0; 3-2; 2-3; 0-3) 
De Noord-Ierse The Village Man weet in het eerste deel van de wedstrijd te domineren. McKinstry pakt dan ook de eerste set met 1-3 en een 13-darter voor de set winst. Ook de tweede set is de Noord-Ier oppermachtig en komt via een 0-3 set wint 0-2 voor in sets. De Canadees Cameron weet echter de wedstrijd volledig te keren door drie sets op rij te winnen. McKinstry weet slechts drie legs te pakken in deze drie sets. De 32-jarige Noord-Ier is echter niet afgeschreven en weet de zesde set met 2-3 te pakken. Met een mooie 111-finish lukt het Kyle McKinstry de eerste leg van de zevende set te winnen, het is een break omdat de Canadees de set begon. Een sterke 11-darter brengt McKinstry ook op 0-2 waarna Cameron twee pijlen mist om in de set te blijven en de Noord-Ier het afmaakt via dubbel 16.

Anastasia Dobromyslova Vs Aileen de Graaf 2-0 (3-2; 3-0) 
Beide dames weten in de eerste set een 180-score te gooien en de eigen legs te behouden. Dobromyslova begon de set en wist ook de vijfde leg te pakken via dubbel 18 waarmee ze de eerste set won. Set twee mag de Spakenburgse beginnen maar ze mist een pijl op tops vanaf 116 waarna From Russia With Love de break pakt op tops. De in Engeland wonende Russische weet de break ook te verzilveren waarna ze een ijzersterke 11-darter gooit voor een 3-0 overwinning in de tweede set. Dobromyslova neemt het in de halve finale op tegen Loraine Winstanley.

Glen Durrant Vs Scott Baker 4-3 (3-1; 3-2; 3-1; 2-3; 2-3; 2-3; 3-1) 
Durrant de BDO Lakeside titelverdediger komt meteen in set één 2-0 voor middels een 11- en 14-darter. Baker pakt de derde leg waarna Durrant via een 118-finish de eerste set pakt. Duzza begint de tweede set waarin Baker in de derde leg breakt, Durrant breakt echter direct terug en pakt de vijfde leg in 14-darts. In de derde set komt The Mod Baker 0-1 voor maar Duzza slaat keihard terug door in 12- en twee 13-darters ook de derde set te pakken.

Set vier gaat dan eindelijk naar de 32-jarige Scott Baker. The Mod begint met een 11-darter en maakt ook 0-2, Durrant komt terug naar 2-2 maar Baker gooit een 64-finish in 14-darts om de set te pakken. De vijfde set start Baker wederom met een 11-darter waarna Duzza een 13-darter nodig had om zijn leg binnen te houden, ook in leg drie en vier vallen geen breaks waarna Baker aan leg vijf begint maar Durrant een wedstrijdpijl krijgt die geen doel raakt waardoor Baker de set pakt. Baker brengt de titel verdediger aan het wankelen als hij in set zes 2-0 voorkomt, Duzza gooit een 114-finish voor 2-1 en weet te breaken voor 2-2. Durrant mist een wedstrijdpijl op dubbel 18 waarna Baker een 140-finish gooit voor 3-3 in sets. In de zevende set lijkt Durrant met 3-0 te pakken maar Baker haakt weer aan door de derde leg te pakken, Durrant geïrriteerd door iemand in het publiek is er nu echt klaar mee en zet de eindsprint in door met een 13-darter de wedstrijd in het slot te gooien.