Home BDO/WDF Hoofdnieuws Leighton Bennett mist deelname aan Grand Slam of Darts 2019.

Leighton Bennett mist deelname aan Grand Slam of Darts 2019.

Regerend BDO Jeugd Wereldkampioen Leighton Bennett zal niet deelnemen aan de Grand Slam of Darts 2019 nadat de acht participerende BDO spelers aangekondigd waren afgelopen donderdag.

De 13-jarige die dit jaar de dartwereld op zijn kop heeft gezet werd zo’n beetje door de hele dartswereld aangeprezen voor een debut op deze major dit November.

 

Maar nu blijkt de huidige nummer 21 van de BDO na een unaniem besluit niet bij de acht BDO deelnemers te zitten die zullen participeren in Aldersley Leisure Village komende maand.

Tot zover begrepen zijn er discussies geweest tussen de BDO, de PDC en het management van Bennett en is er een akkoord ontstaan tussen alle partijen omdat er zorgen waren over het beschermen van de tiener.

Hij zou als hij mee zou hebben gedaan de jongste deelnemer ooit zijn geweest die aan een seniorentoernooi zou hebben deelgenomen.

 

In een exclusief gesprek met Live Darts gedurende de World Grand Prix vorige week zei PDC Chief Executive Matthew Porter het volgende erover:

Beveiliging is een groot probleem.

We hebben uitvoerig met gepaste mensen gesproken over dingen die daarmee te maken hebben,
we hebben het management van Leighton en mensen in de buurt van Leighton gesproken en er is een beslissing genomen over de deelname van Leighton waarmee iedereen 100 procent akkoord gaat.

Beveiliging is het belangrijkste probleem.
Je plaatst een 13-jarige in een professionele, volwassen sportomgeving, er zijn uitdagingen die zullen overkomen,
dus je moet daar op de meest geschikte manier mee omgaan, in de eerste plaats voor de jongen en ten tweede voor het evenement.

 

Bennett heeft dit jaar vier senior BDO halve finales bereikt, terwijl hij ook Phil Taylor versloeg in een spraakmakende oefenwedstrijd, en zal zijn debuut maken op het Wereldkampioenschap komend Januari in de O2 Indigo in Londen.

Glen Durrant vertegenwoordigt de BDO op de Grand Slam als regerend wereldkampioen, terwijl regerend dameskampioen Mikuru Suzuki en viervoudig dameskampioen Lisa Ashton hun debuut maken.
World Trophy winnaar Jim Williams, Richard Veenstra, Dave Parletti en Wayne Warren vormen de resterende BDO-vertegenwoordigers.
 
Bron oorspronkelijk artikel: de website van Live Darts.
Klik hier om het oorspronkelijke artikel te lezen.