Wijzigingen voor de nieuwe editie van de Zuiderduin Masters WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Wijzigingen voor de nieuwe editie van de Zuiderduin Masters

Wijzigingen voor de nieuwe editie van de Zuiderduin Masters

Voor de komende jubileum editie van de Zuiderduin Masters zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. In december is het namelijk 10 jaar dat de Masters in hotel Zuiderduin wordt gehouden en is het de vijfde editie van de Zuiderduin Masters. Ter gelegenheid hiervan gaat in het weekeinde van 9 tot en met 11 december een nieuw toernooi binnen de Zuiderduin Masters van start. Hiervan heeft het publiek al een klein voorproefje gehad tijdens de laatste editie waar een klein jeugdtoernooi is gespeeld. In editie 2011 start men met een internationaal jeugdtoernooi met 6 topdarters uit het jeugdcircuit.

Hierdoor heeft de organisatie een aanpassing moeten doen om binnen het tijdschema te blijven en zij heeft besloten het aantal deelnemers van het damestoernooi terug te brengen van 8 naar 6 speelsters. Twee dames plaatsen zich direct via de Zuiderduin Masters ranking, 1 dame plaatst zich via de Champions League of Darts en ook de winnende dame van het 5e Mariflex Open krijgt een startbewijs. Twee wildcards worden door de organisatie uitgegeven.

Naast deze wijziging is ook de Zuiderduin Masters ranking enigszins gewijzigd. Een toernooi opgenomen in een eerdere versie is weggevallen en de organisatie was van mening dat er meer toernooien van het Europese vaste land in de ranking opgenomen diende te worden. Zo geef je aan Europese spelers meer kansen om zich ook te plaatsen voor de Zuiderduin Masters. De ranking voor editie 2011 start op 1 september 2010 en eindigt op 31 augustus 2011, binnen deze periode vallen de volgende toernooien.

1. Open Frankrijk
2. Luxemburg Open
3. Tsjechië Open
4. Vlaanderen Open
5. Centerparcs Masters
6. Zuiderduin Masters
7 Lakeside World Pro
8 German Gold Cup
9 Dutch Open
10 Schotland Open
11 Mariflex Open
12 Duitsland Open
13 Open Antwerpen
14 Open Wales
15 Open Engeland
16 België Open

Binnenkort zal de actuele stand van de Zuiderduin Masters ranking terug te lezen zijn op www.zuiderduinmasters.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws