Column Mister 20 "Het PDC WK laat ons hart weer sneller kloppen" Columns
Columns

Column Mister 20 "Het PDC WK laat ons hart weer sneller kloppen"

Column Mister 20 "Het PDC WK laat ons hart weer sneller kloppen"

Dit is de tijd dat de meeste stervelingen weg zwijmelen met de gedachte aan een witte kerst, echter bij ons dartliefhebbers gaat het hart steeds sneller kloppen. Hoe kan dit? Sinterklaas is tenslotte al langs geweest. Nee, daar gaat het niet om. Wanneer de nachten langer en kouder worden, mensen langzaam beginnen om hun schaatsen uit het vet te halen, verse erwtensoep gefabriceerd wordt, de Nederlandse Spoorwegen weer last krijgt van bevroren wissels en wanneer men volop de kerstboom aan het optuigen is denken wij maar aan één ding. Juist ja, het wereldkampioenschap.

Morgen gaat het beginnen, het bal der kampioenen. De speeltuin van Taylor is weer voor geopend verklaard. Is dit dan het jaar dat Phil Taylor in vorm het moeilijk gaat krijgen? Wat dus inhoud dat men het algemene niveau naar een nieuwe hoogte heeft geduwd. Dat is natuurlijk zo ongeveer wel gebleken trouwens. The Power heeft er drie echte tegenstanders bij. Adrian Lewis, Gary Anderson en James Wade zijn duidelijk ‘the best of the rest’, maar daar wil ik het totaal niet over hebben. Juist wat daaronder gebeurt, is super interessant. Spelers als Newton en Nicholson komen eraan. Nieuw bloed. Dit is natuurlijk goed voor de ontwikkeling van de sport.

Maar dan heb je nog nostalgie. Phil Taylor noemt zijn grootste rivalen de bovengenoemde drie. Waar is Raymond van Barneveld? Waar is onze Barney? Op de verschillende dartforums en fauna’s wordt wat afgepraat over onze nationale darter. Vincent zou het antwoord zijn. Hij gaat Van Barneveld wel even voorbij. Van Gerwen heeft misschien zijn talent hervonden en hij gaat het misschien wel doen. Ik heb het wel is eerder gezegd maar Van Barneveld is echt de enige Nederlander die van Phil Taylor kan winnen.

We moeten onze hoop niet zo snel opgeven. De afgelopen Players Championship Finals zag ik een Barney die er stond. Die weer net zo makkelijk 180-ers gooide als dat Andy Fordham weer is aangekomen. Oke, hij verloor in een zeer kort format van iemand waarvan ik de naam ben vergeten, maar dat kan gebeuren. Verloor Wade er ook niet van? De tegenstander van Raymond stond trouwens verre van slecht te gooien. Ik zou wel eens willen zien hoe de partij was verlopen in een set-format. Zou hij het dan ook volhouden tegen onze landgenoot? Ik zeg van niet.

Ik heb er dan ook weer alle vertrouwen erin dat we een kwartfinale zullen gaan zien tussen Van Barneveld en Taylor. Barcelona tegen Madrid. El Classico. Zoiets.

En dan? De winnaar van die wedstrijd gaat aan de haal met het wereldkampioenschap, dat is niet zo moeilijk natuurlijk. Adrian Lewis zit aan de andere helft van het schema. Zolang The Jackpot niet tegen James Wade hoeft is hij veruit de sterkste. Nog wat verrassingen, Painter gaat ver komen en Part gelooft er zelf weer in dus als hij de eerste ronde wint kan ook hij een gevaarlijke klant worden.

En de nieuwe spelers dan hoor ik jullie denken? Dit zijn allemaal oudgedienden. Over een jaar of 5 á 10 komen Wes Newton en consorten aan de beurt. Dan zal ik daar ook weer een stuk over volkalken. Vincent van de Voort die dan in de top 10 staat, Co Stompé is dan vaste commentator als de Nederlandse Wayne Mardle, Van Barneveld en Phil Taylor zitten samen in CenterParcs het WK te volgen en waar staat Van Gerwen dan? Die staat in de finale om zijn titel te verdedigen.

Maar eerst gaan we weer genieten van twee weken heerlijk darten. Ik wens iedereen ontzettend veel plezier en fijne feestdagen!
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws