Van Zanten "Het dartsseizoen mag wel weer beginnen" Columns
Columns

Van Zanten "Het dartsseizoen mag wel weer beginnen"

Van Zanten "Het dartsseizoen mag wel weer beginnen"

Het dartsseizoen mag van mij wel weer beginnen. De afgelopen weken waren er weinig toernooien en heb ik dus niet veel gedart. Wel waren er daarvoor nog een paar mooie resultaten, zoals het winnen van de Springcup met het Nederlands team. We wisten dat we aan de bak moesten maar we wonnen met ruim verschil van de nummer 2 Duitsland (altijd goed). In het individuele toernooi behaalde ik een 3e plaats. In de halve finale miste ik nogal wat pijlen op de dubbel jammer genoeg, maar toch weer ver gekomen. Ook heb ik meegedaan met het open Antwerpen. Samen met Jonny gooide ik de mixkoppel. We behaalden hier een 3e plaats. In de halve finale wilde het bij mij niet meer vallen terwijl Jonny ze echt lekker stond te raken. Was wel even balen want de eerdere partijen gingen zo goed. De koppel gooide ik met Linda Brinkhuizen. We verloren helaas de 1e ronde maar het ging eigenlijk best wel goed zo voor de 1e keer. In de single ging het echt super alleen kwam ik niet verder dan de laatste 16… Dit kwam dan ook mede doordat mijn tegenstander erg goed stond te gooien. Natuurlijk was ik er wel even goed ziek van maar uiteindelijk kon ik wel terug kijken op een geslaagd weekend met een goed niveau en dat geeft de burger ook wel weer moed.

Er zijn ook weer 2 rankingtoernooien van de NDB geweest. In Leek behaalde ik de laatste 8. Erg tevreden was ik er niet mee want het was erg wisselvallig die dag maar dan mag je natuurlijk ook weer niet klagen dat je uiteindelijk toch nog de laatste 8 haalt. In Rotterdam ging het stukken minder. De eerste ronde ging wel aardig maar in de tweede ronde kon ik bij een 2-2 stand niet doordrukken en verloor ik nogal knullig al zeg ik het zelf. Hoe kan je nou een goede partij gooien en dan opeens de laatste leg gewoon geen triple raken? Het was gewoonweg droevig en ik had het dan ook helemaal gehad met het spelletje… Maar na een week geen pijl aan te raken sta je toch weer fanatiek voor dat bord te trainen. Ja, het blijft een soort van verslaving dat darten.

Het is nog even wachten tot de Lowlandsranking in België en dan komt het seizoen wel weer aardig op gang. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

X Floortje

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws