15-jarige Beau Greaves gooit een officiële 9-darter tijdens competitie algemeen nieuws
algemeen nieuws

15-jarige Beau Greaves gooit een officiële 9-darter tijdens competitie

15-jarige Beau Greaves gooit een officiële 9-darter tijdens competitie

Ze is pas 15 jaar maar ze wordt door veel internationale topspelers al bestempeld als toekomstig wereldkampioen. We hebben het over de belofte voor de toekomst, Beau Greaves.

Deze week wist ze wederom voor een prestatie van formaat te zorgen door tijdens haar plaatselijke competitie in Balby Bridge een officiële 9-darter te gooien.

Ze deed dit enkele weken nadat ze tijdens de British Internationals 2019 ook al tweemaal het jeugdrecord wist aan te scherpen in de categorie meisjes. Eerste noteerde ze 85,08 gemiddeld in haar duel met Sophie McKinlay uit Schotland, waarna ze later op de dag dit record aanscherpte naar 92,01 in haar partij tegen Jasmin Dean uit Wales.

Tijdens datzelfde toernooi wist de belofte bij de jongens, de 13-jarige Leighton Bennet, een nieuw record te gooien bij de junioren. Hij gooide maar liefst 107,37 gemiddeld.

Greaves is ondanks haar leeftijd dan ook al een grote naam in de dartsport. Zo mocht ze onlangs ook al deelnemen aan een demotoernooi met o.a. Michael van Gerwen, Phil Taylor, Rob Cross, Peter Wright, James Wade en Mikuru Suzuki in Praag.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws