Bizarre beelden van Kim Huybrechts opgedoken, oorzaak ruzie tussen Belgen bekend algemeen nieuws
algemeen nieuws

Bizarre beelden van Kim Huybrechts opgedoken, oorzaak ruzie tussen Belgen bekend

Bizarre beelden van Kim Huybrechts opgedoken, oorzaak ruzie tussen Belgen bekend

Op de World Cup of Darts waren Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh eerder vijanden dan vrienden toen ze voor België in actie kwamen.

Inmiddels is er meer duidelijkheid over de aanleiding hiervoor nu de DRA een boete van 1.500 pond heeft opgelegd aan The Hurricane en er beelden zijn opgedoken van een voorval tussen de Belgen welke hier te bekijken is.

Bizarre beelden van Kim Huybrechts opgedoken, oorzaak ruzie tussen Belgen bekend

Ook heeft Huybrechts een formele waarschuwing ontvangen van de DRA die dit hebben gedaan nadat bovenstaande beelden onder ogen waren gekomen bij de tuchtcommissie. Dit onderzoek is tot stand gekomen naar aanleiding van klachten ingediend door Dimitri van den Bergh en Mike de Decker.

Het incident tussen Huybrechts en De Decker vond plaats in november in het Engelse Barnsley tijdens één van de Players Championship weekenden. Buiten de zaal liepen de emoties zo hoog op dat Huybrechts zelfs fysiek agressief werd. Op beelden is te zien hoe Huybrechts blijft schreeuwen en herhaaldelijk dreigt met "Ik maak u kapot" richting De Decker.

De aanleiding voor de ruzie zou een kritische Facebook-post zijn geweest van Huybrechts' partner Dana, waarop de moeder van De Decker reageerde.

Huybrechts schreeuwde naar De Decker: "Dit ligt al lang op mijn lever. Jij bent de eerste op mijn lijst, en uw moeder ook. Een keer op zijn gezicht en hij doet niks. Pussy!" Huybrechts moest in bedwang worden gehouden, waarna De Decker, die zelf kalm bleef tijdens het incident, een klacht indiende.

De DRA beschrijft het gedrag van Kim Huybrechts als 'agressief en ongepast'. Eerder had Huybrechts al een klacht van Dimitri Van den Bergh ontvangen.

De ruzie tussen Huybrechts en Van den Bergh in de World Cup of Darts, waarin ze elkaar nauwelijks een blik gunden, wordt nu in verband gebracht met een misplaatste opmerking van Huybrechts naar De Decker. Huybrechts maakte een bedreigende opmerking richting De Decker, wat leidde tot een klacht van Van den Bergh.

De misplaatste opmerking van Huybrechts richting De Decker, die als reservespeler ook aanwezig was op het toernooi, bracht het conflict naar een kookpunt. Deze opmerking van Huybrechts was: "Wie weet kan je dit jaar toch de World Cup spelen, Mike. Je weet maar nooit of er iemand van de trap valt."

Een opmerking waar Van den Bergh niet van gediend was en als ‘bedreigend’ opvatte. Voor ‘Dancing Dimi’ de druppel en aanleiding om een klacht in te dienen. Intussen zijn Van den Bergh en Huybrechts weer ‘on speaking terms’, maar vrienden zullen de twee niet meer worden.

De boete van 1.500 pond (ongeveer 1.750 euro) en een formele waarschuwing zijn nu opgelegd aan Huybrechts vanwege de klacht van De Decker.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws