Dag 2 World Matchplay: Ratajski, Cross en Humphries imponeren en Rydz langs ondermaatste Durrant algemeen nieuws
algemeen nieuws

Dag 2 World Matchplay: Ratajski, Cross en Humphries imponeren en Rydz langs ondermaatste Durrant

Dag 2 World Matchplay: Ratajski, Cross en Humphries imponeren en Rydz langs ondermaatste Durrant

Zaterdagavond 17 juli is de World Matchplay van start gegaan in het oude vertrouwde Winter Gardens in Blackpool. Helaas sneuvelden de Nederlanders Van der Voort, Wattimena en Van Duijvenbode direct al. Vanavond komt Danny Noppert in actie, maar in dit artikel zullen we onze pijlen richten op de middagsessie. Daarin zien we om 14.00 uur de start tussen de Pool Krzysztof Ratajski en de snelle Brendan Dolan. Daarna zien we Glen Durrant tegen zijn plaatsgenoot Callan Rydz. Hoe zou het met Duzza zijn en hoe zal hij het doen in Blackpool? Hij zit namelijk momenteel in een dipje. We gaan het vanmiddag zien. Vervolgens zien we Rob Cross in actie tegen de invorm Ross Smith, die een aantal weken geleden zijn eerste PDC titel pakte. Cross staat onder druk, want hij zal zijn prijzengeld van de titel van 2 jaar geleden moeten verdedigen. De laatste partij van de middagsessie is een het derde engelse onderonsje op een rij en zal gaan tussen de Matchplay-specialist James Wade en Cool Hand Luke Humphries.

We organiseren weer een dartpoule voor de World Matchplay waar je gratis aan kan deelnemen en waarbij je kans maakt op leuke prijzen. Direct deelnemen kan op www.poules.com/dartfreakz of download de Poules.com-app en zoek op ‘Dartfreakz’.

Hieronder kunt u de wedstrijden live volgen, of later nog eens rustig teruglezen.

Krzysztof Ratajski (101,57/59%) 10 - 4 Brendan Dolan (96,08/33%)
Ratajski mocht de eerste middagsessie van de 2021 World Matchplay aftrappen tegen de Noord-Ier. De eerste leg ging in 11-darts met de darts mee door Ratajski via dubbel 16. Ratajski zette die vorm niet door en Dolan hield daardoor zijn eigen leg ook, met een 63-finish. Met een 68-finish op dubbel 4 wist The Polish Eagle daarna op 2-1 te komen. Ratajski wist in de vierde leg de eerste break te plaatsen in 12-darts met een 96-finish. Het lukte de Pool een leg later niet om de break te verzilveren, waardoor The History Maker de break terugpakte; 3-2. Na de onderbreking wist Ratajski direct weer een break te plaatsen via een 52-finish op dubbel 16. Met een 102-finish wist Ratajski uit te lopen naar 5-2. Met nogmaals een 96-finish kwam de Pool zelfs al op een 6-2 stand. Met een 86-finish wist Ratajski zijn 4de leg oprij te winnen. Nog net voor de tweede pauze wist Dolan nog wel 7-3 te maken door een 121-finish op de bullseye te finishen. Ratajski was wederom de speler die als betere speler uit de pauze kwam en finishte 86 op dubbel 7 en kwam op 8-3 daardoor. In de twaalfde leg wist Dolan nog een legje bij te schijven door met zijn laatste pijl dubbel 10 te gooien; 8-4. Dolan miste een leg later de kans vanaf 56 om weer terug in de partij te komen, waardoor Ratajski die leg won via dubbel 20 en kwam zo op matchpoint; 9-4. In de veertiende leg wist Krzysztof Ratajski het af te maken en zich te plaatsten voor de laatste 16 door via een break de dubbel 5 te gooien.

Callan Rydz (82,04/33%) 10 - 6 Glen Durrant (84,03/17%)
Durrant mocht de partij beginnen. Rydz begon de beter en wist via dubbel 18 meteen al een break te plaatsen in maar liefst 20 pijlen. Het leek erop dat Duzza in de tweede leg die break weer ongedaan ging maken, maar miste handen vol dubbels. Rydz speelde ook niet goed, maar was gewoonweg beter dan Durrant en kwam via dubbel 1 op een 2-0 voorsprong. Rydz kwam door een 18-darter een tweede break voor en hield Durrant zo nog op de nul. The Riot wist via dubbel vier die break te verzilveren en kwam zo op 4-0. Durrant beleef worstelen met de dubbels en Rydz wist met een 52-finish zijn vijfde leg oprij te pakken en ging dus met een 5-0 stand de pauze in. Durrant wist in ieder geval uit de pauze te komen en via dubbel 10 op het scorebord te komen. De nummer 12 geplaatste Durrant had een kans om ook 2-5 te maken, maar miste en via dubbel 12 kwam zo Rydz op 6-1 en werd het nu al erg zorgwekkend voor Durrant. Met een 90-finish op dubbel 15 kwam Durrant via de break op 2-6. Via dubbel 4 wist Durrant die break te verzilveren en bleef zo toch nog in de partij hangen. Dubbel 20 werd een prooi voor Rydz en zo breidde hij voorsprong weer uit naar 7-3. Via dubbel 16 hield Duzza zijn leg na de pauze en kwam zo terug tot 4-7. Met een 12-darter via een 106-finish wist Rydz weer even aan te zetten en kwam zo op een 8-4 voorsprong. Durrant gooide de leg erna een goede leg die hij finishte in 14 pijlen met een finish van 48. Met een 92-finish op dubbel 18 kwam Rydz niet veel later op matchpoint terecht. Rydz miste in de vijftiende leg de eerste matchdarts en Durrant pakte daardoor zijn zesde leg. Rydz wist via dubbel 10 de partij in de zestiende leg af te maken.

Rob Cross (100,22/32%) 10 - 8 Ross Smith (91,48/47%)
Smith mocht in zijn debutwedstrijd de partij tegen Cross beginnen. Met een 14-darter op dubbel 3 wist Smith de eerste leg te houden. Smith wist in de tweede leg ook een 14-darter te produceren via een 81-finish en kwam zo op 2-0. Cross brak niet veel later direct terug via dubbel 8. Via dubbel 20 brak Ross Smith direct alweer terug naar 3-1. De vierde break oprij werd een feit doordat Cross dubbel 4 gooide, waardoor de stand in de pauze 3-2 werd. Met een 87-finish op dubbel 18 wist Cross de eigen leg te houden en kwam zo goed uit de pauze op een 3-3 stand. Via diezelfde dubbel 18 wist Cross in de zevende leg de voorsprong te pakken. Via dubbel 10 breidde Voltage zijn voorsprong uit naar 5-3 en niet veel later naar 6-3 met een 14-darter op dubbel 16. In de tiende leg wist Cross als eerst de dubbel 16 te gooien nadat Smith net een pijl had gemist op diezelfde dubbel 16. Met een 11-darter wist Smith terug te komen tot 7-4. Vervolgens wist hij ook nog een 14-darter daaropvolgend te gooien en kwam via de break dus op 7-5. Met in de 13e leg een 14-darter van Ross Smith werd het zelfs nog 7-6. Cross zette even aan en stopte het momentum van Smith en wist er 8-6 van te maken via dubbel 16 in 14 darts. In de vijftiende leg misten beide darters veel dubbels en uiteindelijk was het Smith die de dubbel 1 wist te vinden en kwam zo op 7-8. Via dubbel 12 wist Cross niet veel later dan wel op matchpoint te komen met een 14-darter. Smith hield zijn eigen leg in 13 pijlen en hield het gaatje dus slechts 1 leg. Via een 14-darter wist Cross een verlenging af te dwingen en zo wist Cross in een spannende partij de winst te pakken.

Luke Humphries (101,08/37%) 10 - 3 James Wade (93,48/21%)
The Machine mocht deze laatste partij van de sessie aftrappen in een herhaling van afgelopen UK Open finale. Humphries wist in de eerste leg direct al een break te plaatsen via een 15-darter op dubbel 8 en niet veel later verzilverde hij die break via een 12-darter met een 76-finish. In de derde leg kwam Wade dan op het scorebord via dubbel 5. In de vierde leg wist Humphries met een 18-darter 3-1 voor te komen. In de vijfde leg wist Humphries een 69-finish te produceren en kwam op 4-1 met een 15-darter. Na de pauze wist Humphries via dubbel 8 de eerste leg te pakken en liep zo uit naar 5-1. Doordat Wade in de zvenede leg dubbels ging missen, wist Luke Humphries de voorsprong nog meer uit te breiden via dubbel 8 en sloeg een gat van maar liefst vijf legs. Met een 'doodnormale' 148-finish van James Wade kwam hij weer een legje terug via een break. Met een 15-darter op dubbel 8 bleef het verschil vijf legs en zo werd het 7-2. En het werd nog een groter drama voor Wade, want Humpries wist dubbel 10 te vinden voor een 14-darter. Zo ging de jonge Engelsman dus de pauze in met 8-2. Wade kwam knap uit de pauze met een 84-finish op de bullseye en kwam terug tot 3-8. Maar Humphries bleef goed doorgooien en wist via dubbel 12 al op matchpoint te komen. Met een 11-darter op dubbel 4 wist Cool Hand Luke de partij ijzig koud te beëindigen en ging dus met een 10-3 overwinning naar de tweede ronde.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws