Hoe Danny Noppert de Maaspoorthallen verliet met een Mercedes cabrio voor een 9-darter algemeen nieuws
algemeen nieuws

Hoe Danny Noppert de Maaspoorthallen verliet met een Mercedes cabrio voor een 9-darter

Hoe Danny Noppert de Maaspoorthallen verliet met een Mercedes cabrio voor een 9-darter

Tijdens de Dutch Darts Masters in de Maaspoorthallen in 's-Hertogenbosch kwamen een aantal spelers dit weekend dicht bij een 9-darter. Zo mocht Gerwyn Price zelfs aanleggen voor dubbel 12 maar hij werd niet geraakt.

Het deed ons terugdenken aan 12 jaar geleden toen in dezelfde zaal wel een 9-darter werd gegooid. Toen werd een NDB ranking georganiseerd namens de NDB en de Bossche Darts Competitie en deze vond toen ook plaats in de Maaspoorthallen.

De speeldag was zondag 1 april 2012 en dat was voor ons aanleiding om namens Dartfreakz.nl in samenwerking met de BDC een grap uit te halen. Bij de promotie van het toernooi stelden we een Mercedes cabrio beschikbaar voor een eventuele 9-darter op het podium.

Bij het binnenlopen op zondagochtend prijkte daar de Mercedes al viel deze kleiner uit dan velen hadden verwacht. Het ging om een miniatuur-versie van schaal 1 op 43 die van eigenaar zou wisselen als er een perfecte leg zou worden gegooid op het podium.

Dat gebeurde niet maar op de vloer slaagde een 21-jarige Danny Noppert er wel in om een 9-darter te gooien. Hij deed dit op baan 39 in zijn duel met Tammo Kitslaar en won daarmee bovendien de wedstrijd met 3-0. Ook al sloot het niet aan bij de gestelde voorwaarden, vonden we het uiteraard wel passend om hem ook daadwerkelijk het schaalmodel van de Mercedes Cabrio te overhandigen.

Inmiddels zijn we 12 jaar verder en stond Danny Noppert weer in dezelfde zaal. Deze keer niet op baan 39 tijdens een NDB ranking maar als professionele speler op een groot podium voor een uitverkochte zaal.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws