Trina Gulliver: De Gouden Dame die het Vrouwendarten heeft verheven algemeen nieuws
algemeen nieuws

Trina Gulliver: De Gouden Dame die het Vrouwendarten heeft verheven

Trina Gulliver: De Gouden Dame die het Vrouwendarten heeft verheven

De naam "The Golden Girl" resoneert als een echo in de dartswereld, en terecht. Trina Gulliver, de inspirerende kracht achter het vrouwendarten, heeft met haar ongeëvenaarde prestaties en vastberadenheid een onuitwisbare stempel gedrukt op het spel. Met tien wereldkampioenschappen voor vrouwen op haar naam en een continue honger naar succes, blijft Gulliver de standaard zetten voor vrouwelijke darters overal ter wereld.

De organisatie World Seniors Darts stelde negen prikkelende dartvragen om Trina Gulliver beter te leren kennen. Als een pionier van het spel, waar iedere vrouwelijke speler haar dankbaarheid aan verschuldigd is, blijft ze een icoon dat grenzen verlegt en kansen creëert.

De recente wedstrijden in York en Blackpool lieten een duidelijke verbetering zien in Gulliver's spel. Met een glimlach op haar gezicht en vastberadenheid in haar hart, maakte ze haar mannelijke tegenstanders flink aan het werk en liet ze zien dat vrouwen een serieuze kracht zijn in de dartwereld.

Gulliver's honger om te bewijzen dat vrouwen in dit spel kunnen schitteren, vervaagt nooit. Ze blijft het podium betreden met de vastberadenheid om te winnen en de overtuiging dat vrouwen net zo goed kunnen spelen als mannen. Met haar uitnodiging voor de World Seniors Champs in 2024 geeft ze blijk van haar voornemen om nog lang niet met pensioen te gaan.

Achter de schermen heeft Gulliver gestreden voor de erkenning van vrouwendarten, en haar doorzettingsvermogen heeft geleid tot het bloeiende landschap van het damesdarten zoals we dat vandaag kennen. Haar bijdrage aan het verkrijgen van het eerste Ladies World Championship is een blijvende erfenis, en de opkomst van het vrouwendarten is haar triomfantelijke beloning.

Als lid van de "Golden Girl Army" kunnen we alleen maar bewondering hebben voor Trina Gulliver. Haar reis is inspirerend en haar doorbraakmomenten hebben de deur geopend voor talloze vrouwelijke spelers om hun eigen dartavontuur te beleven. Terwijl Gulliver haar carrière voortzet met dezelfde vastberadenheid en passie, zal haar impact op het darten en de dartgemeenschap voor altijd worden gevierd.

Hieronder de letterlijke vertaling van de 9 gestelde vragen door World Seniors Darts:

1... kan ik beginnen met het vragen

Hoeveel plezier heb je genoten van de wedstrijden in York en Blackpool, het leek een duidelijke verbetering in je prestaties ten opzichte van de andere senioren evenementen?

Ik vond het erg leuk om Martin hard te laten werken om zijn overwinning te behalen, en zag een beetje zweet op Chris' voorhoofd toen ik op een 2-0 voorsprong kwam. De verbetering is er zeker, maar ik weet dat ik mijn niveau moet verhogen om de druk op te houden en de wedstrijd met winst af te sluiten.

2, krijg je nog steeds de honger om daar boven te komen en te bewijzen dat Vrouwen dit spel kunnen spelen?

De honger zal nooit verdwijnen, eens een concurrent altijd een concurrent. Elke keer als ik op dat podium sta wil ik winnen. Volgens mij hebben en bewijzen vrouwen nog steeds in darts evenementen dat we deze wedstrijd kunnen opnemen/ spelen, ook tegen de mannen.

3, Heeft het je teleurgesteld om Lisa en Deta niet wat meer betrokken te zien bij de Senioren Tour?

Voor mij is het een eer om de eerste vrouw te zijn die uitgenodigd is om mee te spelen in de WSDT evenementen. Het is echter altijd goed om te zien dat er meer medespelers betrokken/ uitgenodigd worden bij deze evenementen.

4, Hoeveel oefen je voor York, je hebt een moeilijk gelijkspel met Richie die het succesverhaal van de Senioren Tour is geweest?

Richie heeft een goed seizoen en ik moet veel oefenen om hem te laten zweten en hopelijk zegevieren.

5, Weg van de tafel, goed gedocumenteerd je historische strijd, alles goed nu?

Het wordt een eeuwige strijd voor mij. Maar het gaat een stuk beter, mijn leven is zoveel beter zonder alcohol erin. Mijn perceptie en oordeel over het leven werd vertroebeld door alcohol, en het is nu verfrissend dat het mij niet langer beheerst. Ik kijk ernaar uit om in december 4 jaar nuchterheid te vieren met een koffie. Ik wil hieraan toevoegen dat ik iedereen, familie vrienden en fans die me hebben gesteund op mijn zware reis, zeer dankbaar ben. De reis gaat verder en ik zou iedereen die denkt hulp nodig te hebben bij verslaving adviseren om contact te bereiken. Je leven zal zooooooo veel beter zijn als je dat doet. Ik weet het. Ik weet het.

6, We zien Nicole nu op de evenementen, maakt het een verschil om dat ondersteuningsnetwerk achter je te hebben?

Absoluut! Nicole is een enorme steun voor mij geweest de afgelopen zeer zware jaren. Dat ze bij deze evenementen aanwezig kan zijn geeft me veel kracht.

7, Wat zeg je tegen mensen die zeggen dat je er bent om de cijfers te maken, dat je een van deze dingen realistisch gezien niet kunt winnen?

Ik denk niet dat ik de cijfers verzin, er zit veel kracht in de diepte in het WSDT circuit. Ik denk graag dat ik er ben op verdienste met mijn 10 wereldtitels en mijn vorige optredens in de WSDT (en vorig jaar een van de PDC Ladies-evenementen won). Ook al heb ik tot nu toe misschien geen WSDT evenement gewonnen, ik ben van plan om daar verandering in te brengen.

8, Al aangekondigd voor de World Senioren Champs in 2024 dus je bent duidelijk niet van plan om je terug te trekken uit de sport.

Klopt! Ik geniet nu weer echt van darten, maar ik ga er op mijn eigen tempo mee. Terug uitgenodigd worden voor de World Senior Champs in 2024 geeft me meer vastberadenheid om te slagen.

9, leun je wel eens achterover en begrijp en waardeer je wat je voor vrouwen darts hebt gedaan?

Soms vergeten mensen het, en soms moeten mensen me herinneren aan wat ik in het verleden heb gedaan. Ons eerste wereldkampioenschap dames werd eindelijk aan ons gegeven via mij die veel gesprekken voer met organisaties en sponsors. Allemaal achter de schermen gedaan en uiteindelijk, nadat ik mijn hoofd vele malen tegen een bakstenen muur had gestoten, kwam ik door tot de krachten die er zijn. En hier zijn we nu met de dameswedstrijd die gedijt.

Bron World Seniors Darts

Trina Gulliver: De Gouden Dame die het Vrouwendarten heeft verheven

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws