World Senior Darts Masters: Mason, Harbour, Part en Howson door algemeen nieuws
algemeen nieuws

World Senior Darts Masters: Mason, Harbour, Part en Howson door

World Senior Darts Masters: Mason, Harbour, Part en Howson door

Vrijdagmiddag stonden de eerste wedstrijden van de World Senior Darts Masters 2023 op het programma. Uiteraard speelden er ook al een aantal grote namen op het podium in de Westlands, Yeovil. Voor Bob Anderson zal dit toernooi zijn laatste officiële toernooi zijn als darter. De 75-jarige legende gaf aan dat hij waarschijnlijk niet competitief meer zal gaan spelen.

Vanmiddag startte met het duel tussen Trina Gulliver en Chris Mason. Hierin begon Gulliver heel goed, maar viel ze terug in haar niveau. Hier profiteerde Mason van door met 4-2 te winnen. Hierna namen Dennis Harbour en Martin Adams het tegen elkaar op. Ook deze wedstrijd eindigde in 4-2, voor Harbour. De derde wedstrijd was een duel tussen Kevin Painter en John Part. Dit was de leukste wedstrijd van de middag. Painter kwam terug van een achterstand (3-3), maar de beslissende set ging toch naar Part. De middag werd afgesloten door Bob Anderson en Richie Howson. Hierin kon Anderson geen vuist maken en ging Howson er met een simpele overwinning vandoor. In dit artikel zijn de uitslagen van deze middag te vinden.

Alle uitslagen:
Trina Gulliver - Chris Mason 2-4
Dennis Harbour - Martin Adams 4-2
Kevin Painter - John Part 3-4
Bob Anderson - Richie Howson 0-4

Trina Gulliver (79.27) 2-4 Chris Mason (80.94)
Met een goede eerste set kwam Gulliver op voorsprong in de wedstrijd. Op dat moment gooide ze ruim 96 gemiddeld. Ook de tweede set was voor Gulliver, die duidelijk beter speelde dan Mason. In de derde set kwam Mason op voorsprong en deze set ging uiteindelijk ook naar Chris Mason. Na de voorsprong voor Gulliver draaide de wedstrijd duidelijk om. Mason kwam met 3-2 voor in sets. Hierna kwam Gulliver niet meer terug en wist Mason te winnen.

Dennis Harbour (86.02) 4-2 Martin Adams (85.87)
De eerste set van het duel was voor Dennis Harbour, maar het verschil tussen beide heren was niet super groot. Dit gold ook voor de tweede set, waarin Martin Adams weer gelijk wist te maken: 1-1. Hierna pakte Harbour de volgende set en kwam hij weer op voorsprong met 1-2. Uiteindelijk kon Martin Adams in deze wedstrijd niet op voorsprong komen en ging Dennis Harbour er met de winst vandoor.

John Part (78.83) 4-3 Kevin Painter (81.47)
John Part begon goed aan het duel en kwam zo met 2-0 voor in sets, ondanks dat het verschil in niveau niet groot was. Painter maakte de 2-1 en dus werd het weer spannend. Maar de daaropvolgende set was weer voor Part, die daarmee op weg leek naar de overwinning. Echter begon Painter steeds beter te gooien en kwam hij terug in de wedstrijd. Ook de eerste leg van de zesde set was voor Painter die veel beter begon dan Part. Uiteindelijk wist Painter dan ook deze set te winnen en 3-3 te maken. Een beslissende set was dus nodig. Hierin trok Part aan het langste eind. Hij is dus door ten koste van Painter.

Bob Anderson (67.31) 0-4 Richie Howson (85.89)
Anderson begon zwak aan het duel en kwam al snel met 0-2 achter tegen Howson, die sterker speelde. Helaas kwam Anderson ook niet veel beter in de wedstrijd en werd het 4-0 voor Howson.

1 claps
1 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws