4e kwalificatiedag OSR Oranjebar winst voor Timo van den Elshout Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

4e kwalificatiedag OSR Oranjebar winst voor Timo van den Elshout

4e kwalificatiedag OSR Oranjebar winst voor Timo van den Elshout

Dagzege 4e kwalificatiedag OSR kent weer een andere winnaar; de dagzege gaat deze week naar Timo van den Elshout na 5-1 finalewinst op Kevin Verbakel. Troostprijs gaat naar Theo Bekkers ten koste van Marvin Massuger.

Afgelopen dinsdag was het alweer tijd voor de vierde kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking en vormt zich langzaam aan een top zestien met spelers die zich kunnen plaatsen voor de finaledag. Deze week waren er 21 fanatiekelingen waaronder twee gewaardeerde Belgische Oranjebar Super League spelers (resp. Geert de Vos en Sven Verdonck) die zich in de strijd om de punten, dagzege, troostprijs en inhoud van de Mysterie Box storten.

Na de groepsfase en een tussenronde bleven er zoals altijd acht kwartfinalisten over voor de knock-out fase waarin Geert de Vos, Kevin Verbakel, Gian van Veen, Kevin Lens, Timo van den Elshout, Sven Verdonck, Jeroen van Peeren en Oswin Streden mochten proberen de een halve finaleplaats te bemachtigen. In de halve finales stonden vervolgens Kevin Verbakel en Geert de Vos tegenover elkaar evenals Sven Verdonck en Timo van den Elshout. Beide wedstrijden eindigde in een 4-2 overwinning voor de latere finalisten Kevin en Timo.

De resterende spelers konden na de groepsfase deelnemen aan de strijd om de troostprijs. De finalisten hier waren Theo Bekkers en Marvin Massuger. Beide heren wisten de halve finale van de verliezersronde te winnen met 3-0 van respectievelijk John Maesen en Roland Stokmans. De finale om de troostprijs eindigde in een niet mis te verstane 4-1 overwinning voor Theo Bekkers die hierdoor met de troostprijs naar huis ging.

Hierna zou de finale om de dagzege worden gespeeld en iedereen was eigenlijk benieuw hoe de heren het er van af zouden brengen. Gesteund in de wetenschap dat er gedurende de avond al veel hoge finishes waren gegooid; Geert de Vos werd finish-koning dankzij het uitgooien van 170-132-120. Dit gold ook voor het aantal maximum scores waarbij Gian van Veen verantwoordelijk was voor 5 van de in totaal 34 180’s. Wat echter deze avond echter niet zou lukken was het finishen van het winnende getal (158) voor het openen van de Mysterie Box die dus gesloten bleef.

De finale bleek als snel een eenrichtingswedstrijd te worden waarbij het voordeel telkens bij Timo lag die hier ook dankbaar gebruik van maakte door Kevin met 5-1 van de oche te sturen. Timo van den Elshout en weet zich na een debuut in de finale dankzij deze overwinning opgenomen in de lijst van spelers die een dagzege bij de Oranjebar Super Ranking wisten te boeken.

Uitslag OSR#33 kwalificatie dag 4; 1. Timo van den Elshout 2. Kevin Verbakel 3. Geert de Vos en Sven Verdonck.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatiedag 5 van de Oranjebar Super Ranking 33 wordt gespeeld op dinsdag 28 juli 2020. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws