Alex van Emmeloord pakt ticket voor het Open Polen 2013 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Alex van Emmeloord pakt ticket voor het Open Polen 2013

Alex van Emmeloord pakt ticket voor het Open Polen 2013

Alex van Emmeloord heeft het felbegeerde startbewijs (met 2 overnachtingen) voor het Open Polen 2013 gewonnen. In de finale was van Emmeloord met 5-4 te sterk voor Dennie Struijs. Het startbewijs voor Open Polen lag klaar voor de winnaar van darttoernooi Open Heerewaarden, dat werd gehouden in klub maraton polski en werd georganiseerd door het Brutus-Darts team.

Ondanks het NDB toernooi in Den Haag en de barslechte weersomstandigheden, waren er toch 30 darters afgereisd naar Heerewaarden. Onder hen de favorieten voor de overwinning zoals Roy Westerlaken, Gilbert van der Meijden, Daniel Geijsendorpher, Dennie Struijs , Norbert Assmann, Michal Gomolka, Patrick Goedhart en Alex van Emmeloord. Drie van die favorieten werden door het lot aan elkaar gekoppeld in 1 poule en zo gebeurde het dat Gilbert van der Meijden veroordeeld werd tot de verliezersronde.

De andere kanshebbers kwamen wel ongeschonden de poulefase door en zo onstonden er spannende partijen, waaruit dus van Emmeloord de beste van allemaal bleek te zijn. Van der Meijden moest in de finale van de verliezersronde zijn meerdere erkennen in John Kwetters ( 1-4 ) en de hoogste finish van de dag (156) werd gegooid door Michal Gomolka. Het toernooi was het 1e van 10 toernooien die meetellen voor het Brutus-Darts-Tour klassement waar punten te verdienen zijn voor het eindtoernooi. Op dit eindtoernooi zijn grotere geldbedragen te winnen. De nummers 1 tot en met 32 van dat klassement worden daar dan voor uitgenodigd.

Kwartfinale winnaarsronde
Patrick Goedhart – Michal Gomolka 3-0
Bert van der Meijden – Alex van Emmeloord 0-3
Johan Onstenk – Dennie Struijs 1-3
Daniel Geysendorpher – Pascal Pelikaan 3-2

Halve finale winnaarsronde
Patrick Goedhart – Alex van Emmeloord 2-4
Dennie Struijs – Daniel Geysendorpher 4-2

Finale winnaarsronde
Alex van Emmeloord – Dennie Struijs 5-4

Halve finale verliezersronde
John Kwetters – Joost Derksen 3-1
Gilbert van der Meijden – Sander van Ooijen 3-1

Finale verliezersronde
John Kwetters – Gilbert van der Meijden 4-1

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws