Alle uitslagen en verslagen van LaCo en SuperLeague week 3 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Alle uitslagen en verslagen van LaCo en SuperLeague week 3

Alle uitslagen en verslagen van LaCo en SuperLeague week 3

Afgelopen zaterdag was speeldag 3 voor zowel de Landelijke Competitie (LaCo) als de SuperLeague (SLN). In alle categorieën stonden er mooie wedstrijden op het programma, maar in de SuperLeague waren er vooral een paar hele belangrijke degradatiekrakers. Hieronder een korte terugblik.

Ook deze speelronde werd de 170-finish weer gegooid. Dit maal waren het Frans Harmsen, Andy Beatens en Geert Nentjes die de maximale finish wisten te raken. Ook de 180-ers werden wederom prima gevonden. Zo wisten Martijn Dragt en Kim Huybrechts de maximale score liefst 8 maal te vinden, maar ook Andy Beatens (7x) en Kevin Lens & Martijn Kleermaker (beide 6x) waren goed op dreef.

Op de algemene LaCo en SLN pagina van de Nederlandse Darts Bond zijn alle uitslagen en standen te vinden. Als je op een uitslag klikt kun je ook alle details (uitslagen van de wedstrijden in legs en alle 180-ers en hoge finishes) zien.

Speelweek drie voor zowel de SuperLeague als LaCo staat op 30 oktober gepland.

SLN Hoofdklasse
Koplopers Café de Dissel en Bosgenoegen hadden taaie tegenstander, maar wisten toch beiden in de koppels de wedstrijden binnen te halen. Café de Dissel was met 6-4 net iets te sterk voor 't Vrijthof Allstars terwijl Bosgenoegen met 7-3 won van Twenty Six Urk.

In de strijd tegen degradatie wist Fantastics Weert prima zaken te doen. Zij wonnen thuis met maar liefst 9-1 van deDartshop. Hiermee klimmen de mannen uit Weert naar een 4e plaats, terwijl de mannen uit Eindhoven nu op de laatste plaats zijn terug te vinden. Oranje Bar 1 nam de derde plaats stevig in handen en blijft de koplopers op de voet volgen na hun 9-1 overwinning op Team Winsum Sneek. De laatste wedstrijd in de hoofdklasse eindigde in een 5-5 gelijkspel tussen DKE RW Repair en Café Sante leiden. De mannen uit Den Haag waren met een 5-1 voorsprong goed op weg naar een ruime overwinning en een derde plaats in de tussenstand. Het team uit Leiden vocht zich echter helemaal terug in de wedstrijd en wist uiteindelijk zelfs een 5-5 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Overgangsklasse A
In een spannende wedstrijd wist Café Kremer op bezoek bij medekoploper Toornsmit een knappe 4-6 uitoverwinning te boeken. De mannen uit Vroomshoop gaan nu alleen aan de leiding met 9 punten uit 3 duels, want het derde en laatste team zonder puntverlies in de eerste 2 weken, De Makkers van Wilma, ging met 8-2 onderuit bij Vostars United.

In de strijd tegen degradatie deed De Schout/Kluin Schilderwerken prima zaken. In een rechtstreeks duel met concurrent SLT de Planeet pakten zij met 8-2 de overwinning. Legend Reen Sneek en Nitro Darts Centre Groningen wisten te profiteren van het puntverlies van de koplopers. De mannen uit Sneek versloegen Holthuis met 6-4 en stijgen naar de tweede plaats, terwijl de mannen uit Groningen met 8-2 te sterk waren voor De Moriaan en hiermee stijgen naar de derde plaats in de tussenstand.

Overgangsklasse B
In overgangsklasse B blijft het ongekend spannend na de derde speelweek. Alle drie de koplopers wisten ook hun 3e wedstrijd op rij te winnen. Dartscafé Nouveau was thuis met 7-3 te sterk voor Dart Team Klumpke. Maar ook Xtreme Sport Tilburg en Vrijbuiter Superleague wisten een ruime overwinning te boeken op respectievelijk Parketvloermeester (8-2) en de Stam Winterswijk (7-3).

Maar ook de strijd tegen degradatie blijft spannend in deze poule. SL het Geveltje deed prima zaken met hun eerste overwinning (6-4 tegen de De Reünie – Adro Parket) en zijn even uit de degradatie zorgen. Dat geldt nadrukkelijk niet voor De Burgermeester, want zij verloren met 9-1 van Dart Team Venlo, en staan net als de De Reünie – Adro Parket nog zonder punten onderaan de ranglijst.

Overgangsklasse C
Ook hier was er een clash tussen 2 koplopers. Agnes en Schier Barendrecht wist op bezoek bij 8-eraf Amsterdam een knappe 4-6 uitoverwinning binnen te slepen. Hiermee komen zij op 9 punten uit drie duels, net als SuperLeague Rotterdam. De mannen uit Rotterdam wisten ditmaal 6-4 te winnen van de Ganzerik. In de strijd tegen degratie werden er ook belangrijke punten verdeeld. Oranje Stad United wist hun eerste overwinning van het seizoen te pakken op bezoek bij DV Double Bull Spakenburg (3-7). De laatste 2 wedstrijden in de SuperLeague eindigden beide in een 7-3; voor ZDF Sport Pub Goes (tegen PrimaDarts) DZJ Hippo Hilversum (tegen Sonny’s Darts / Agens en Schier).

LaCo Dames
In de Landelijke Competitie bij dames wisten de DOGD en DVS prima zaken te doen in speelronde 3. In de derby van het Noorden won de DOGD met 7-4 van de FDB, terwijl de DVS hun eerste overwinning van het seizoen wist te behalen met een 4-7 overwinning op bezoek bij de DBA. In poule B bij de dames zette de DBMN en RDB een grote stap richting de play-offs. Natuurlijk zijn de play-offs nog ver weg, maar zowel de RDB als DBMN pakte alweer hun 3e overwinning van het seizoen. DBMN was met 8-3 te sterk voor DSWN, terwijl de RDB 4-5 achter stond tegen de VDO. De Dames van Rivierenland Darts Bond vochten zich echter helemaal terug en wisten met een overwinning in de teamgame en solo, de partij alsnog met 6-5 naar zich toe te trekken. In de laatste LaCo wedstrijd bij de dames was DBBR met 11-0 duidelijk een maatje te groot voor DID.

LaCo Heren
In poule A is DBA na speelronde 3 alleen koploper. De mannen uit Almere wonnen in een spannende en gelijk opgaande wedstrijd op het nippertje met 9-8 van de DVS, terwijl DONHN met 5-12 verloor de DVK, de nieuwe nummer 2 in de tussenstand. De laatste wedstrijd in deze poule was de derby van het Noorden, FDB – DOGD. Waar de DOGD deze clash wist te winnen bij de dames, waren het ditmaal de mannen uit Friesland die deze wedstrijd met 11-6 wisten te winnen. In poule B bij de heren is het ongekend spannend. Beide koplopers verloren namelijk met 8-9 thuis hun eerste wedstrijd van het seizoen. In Leiden wist BDC de DBBR te verslaan met 9-8, terwijl ze even daarvoor nog met 7-8 achterstonden. De RDB overkwam exact hetzelfde. Ook zij kwamen prima uit de startblokken en kwamen zelfs met 8-5 voor tegen de VDO. De mannen uit Venlo vochten zich echter helemaal terug in de wedstrijd en pakten met 4 punten op rij alsnog de 9-8 overwinning! Met deze overwinning kwam de VDO samen met de RDB en DBBR aan kop in de tussenstand. De laatste wedstrijd van deze speelronde ging tussen de DBMN en DSWN. De mannen uit Den-Haag waren goed in vorm en pakten met 10-7 hun eerste overwinning van het seizoen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws