Anca Zijlstra en Aileen de Graaf verlaten het Nederlands team, ophef om Noa-Lynn van Leuven Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Anca Zijlstra en Aileen de Graaf verlaten het Nederlands team, ophef om Noa-Lynn van Leuven

Anca Zijlstra en Aileen de Graaf verlaten het Nederlands team, ophef om Noa-Lynn van Leuven

Anca Zijlstra plaatste op zaterdag een bericht op social media waarin ze kenbaar maakt uit het Nederlands team te zijn gestapt en wat haar beweegreden hiervoor is.

anca zijlstra

Aileen de Graaf heeft zich hierbij aangesloten ook ook zij heeft daarom het Nederlands team verlaten.

De Nederlandse Darts Bond heeft op haar website het volgende bericht geplaatst.

"De NDB staat voor een dartsport waar iedereen zich thuis voelt en iedereen mee kan doen. We vinden het belangrijk dat 100% van de mensen zich welkom voelt bij de NDB in een sociaal veilige, gezonde en inclusieve sportomgeving. Het maakt daarin niet uit wat je afkomst, politieke voorkeur, geslacht, seksuele geaardheid, ras of religie is."

"Wij hebben gemerkt dat er af en toe discriminerende berichten worden geplaatst op social media kanalen van de NDB. Wij begrijpen dat mensen diverse meningen hebben over verschillende onderwerpen. Dit kan en mag echter niet leiden tot discriminatie."

"Discriminatie is uiteraard voor iedereen verboden volgens artikel 1 van de Nederlandse grondwet. Wij willen iedereen er daarnaast op wijzen dat dit voor leden van de NDB ook sanctioneerbaar is op grond van artikel 4 van het Reglement Algemeen Tuchtrecht. De NDB doet zijn best om discriminerende en ongewenste opmerkingen van zijn kanalen te verwijderen en kan overgaan tot het nemen van juridische stappen bij het Instituut Sport Rechtspraak."

Het Nederlands team bestaat op het aankomende 4-landentoernooi uit de volgende spelers.

Anca Zijlstra en Aileen de Graaf verlaten het Nederlands team, ophef om Noa-Lynn van Leuven

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws