André Pots wint SV Delden Darts Trophy, Kevin Otten is runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

André Pots wint SV Delden Darts Trophy, Kevin Otten is runner-up

André Pots wint SV Delden Darts Trophy, Kevin Otten is runner-up

Vrijdag 13 april vond de 10 editie van de Darts Trophy van SV Delden plaats. De winnaar van de avond was André Pots. Hij was in de finale een maatje te groot voor Kevin Otten en daarmee de terechte winnaar. Na het succes van vorig jaar was de locatie dit jaar wederom de achterzaal van Harlekijn-Smitties in Delden. Deze zaal beschikt naast prima barfaciliteiten ook over 6 vaste dartstellingen. Door het bijzetten van 2 losse stellingen kunnen 40 personen meedoen. De ideale locatie dus, die door Jaap Smit bij wijze van sponsoring beschikbaar werd gesteld. Hiervoor werd hij bij aanvang van het toernooi natuurlijk terecht bedankt.

Dit jaar heeft de organisatie huisfotografe Marjorie Steentjes bereid gevonden foto’s te maken van het evenement, waarvoor natuurlijk dank. De fotoreportage zal binnenkort op de website van SV Delden te zien zijn.

Er deden maar liefst 10 dames mee dit jaar, op een totaal van 35 deelnemers. De dames mochten enkel uitgooien, waardoor voor de mannen de druk groter werd om de dubbels te raken. Dat dit een moeilijke taak was bleek wel uit het feit dat in de achtste finale nog zes dames van de partij waren.

Master caller Ed Stokkentreef zorgde voor het commentaar tijdens alle wedstrijden en voor communiceren van het programma van de verschillende rondes. Ter opluistering van het jubileum vond er ook nog een verloting van drie prijzen plaats, verdeeld over de avond. De gelukkigen wonnen respectievelijk een kannetje bier, een fles Dark Mark en een fles wijn.

In de halve finales moest de enige overgebleven dame, Leonie Groothuis, het opnemen tegen Kevin Otten. Bij het andere bord stond de klapper tussen Michiel Borgeling en André Pots op het spel. Kevin en André gooide de pijltjes met de meeste precisie en mochten het in de finale tegen elkaar opnemen. Hier was het André die de langste adem had en trok de wedstrijd met 3-1 naar zich toe.

De hoogste check-out van het toernooi werd gegooid in de poule fase door André Pots. Hij wist 155 uit te gooien, een knappe prestatie. Tijdens de prijsuitreiking mochten de vier beste darters een beker en enveloppe in ontvangst nemen. Voor Leonie Groothuis betekende dit zelfs twee prijzen, één voor beste dame én één voor de gedeelde derde prijs. Na de prijsuitreiking bleef het nog een tijd lang gezellig en de organisatie kan dan ook terug kijken op een geslaagd toernooi. Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie avond!
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws