Bosgenoegen zet stap richting kampioenschap SuperLeague Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Bosgenoegen zet stap richting kampioenschap SuperLeague

Bosgenoegen zet stap richting kampioenschap SuperLeague

Afgelopen zaterdag werden er wedstrijden gespeeld in de LaCo en de SuperLeague. Hieronder vindt u een overzicht van de gespeelde wedstrijden met verslagen namens de Nederlandse Darts Bond.

SuperLeague
Bosgenoegen won met 8-2 bij Fanatics en zette daarmee weer een volgende stap richting het kampioenschap. De nummer twee Oranje Bar won thuis met 7-3 van DKE en daarmee blijft het verschil tussen beide teams zes punten. Tijdens de volgende speelronde op 20 april ontmoeten de teams elkaar in Ermelo. De Zwaantjes maken een goede periode door met 7 punten uit de laatste vier wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd Twenty Six verslagen dat daardoor is gezakt naar plaats vier. Winsum neemt plek drie over dankzij een 9-1 overwinning op Café Kafé. Tenslotte deed Xtreme de laatste plaats over aan Racketcentrum Terneuzen door hen in een onderling duel met 7-3 te verslaan.

Koplopers The Legend en de Dissel wisten beide te winnen in overgangsklasse A. Legend was met 7-3 te sterk voor Op de Hoek. De Dissel stond met 4-3 achter tegen Toornsmit, maar wist net op tijd het tij te keren wat resulteerde in een 6-4 overwinning. De beslissende solozege was voor Martijn Dragt ten koste van Martijn Soomers. Café Kremer klom naar plek drie door een 7-3 overwinning op de Planeet en een 7-3 verlies van de Makkers tegen de Schout. Tenslotte won de Moriaan met 7-3 bij Status.

In overgangsklasse B staat Red Alert nu vier punten los. Ze wonnen zelf met 8-2 van 't Haspeltje en zagen naaste belager Hemeco met 8-2 verliezen bij Vrijbuiter. Dart Team Venlo won wel (7-3 tegen Oranjestad) en staat nu tweede. De Dorpsherberg pakte zijn eerste overwinning van het seizoen door met 8-2 te winnen bij Nouveau en 't Pleintje wist met 7-3 te winnen bij FF naar Steef.

Dartshop Leiden is de nieuwe koploper van overgangsklasse C. Leiden won met 10-0 van Double Bull en zag concurrenten 8-eraf en Agnes & Schier met 5-5 gelijk spelen. De beslissende solpartij van deze wedstrijd werd een prooi voor Niels Zonneveld (8-eraf) ten koste van Mike van Duivenbode. Prima Darts won met 8-2 bij Flora Bar en met dezelfde cijfers won Sonny's bij de Wyck. In de laatste wedstrijd van het weekend boog Merwehof een 4-3 achterstand om in een 6-4 overwinning tegen de Schot. Jan Huiskes was de gevierde man bij Merwehof door de solo te winnen van Kevin de Vries.

Voor de uitslagen en standen klik hier.

LaCo
Bij de dames heeft regerend kampioen DSWN de koppositie veroverd in poule A. Ze wonnen de wedstrijd tegen nummer twee VDO met 7-4. De DVS boekte een benauwde zege op FDB met 6-5. De beslissende solopartij werd namens DVS gewonnen door Joan Westerhof ten koste van Silvia Veenstra. Ook de DVK deed goede zaken door te winnen van DBBR: 7-4. Het is erg spannend in de strijd om de play-off tickets die gaan naar de eerste vier teams van elke poule. DSWN en VDO zijn zeker. De overige vijf teams strijden voor de resterende twee tickets en zijn allemaal nog kansrijk.

In poule B zijn de DONHN, RDB en DBMN al geplaatst en is er nog één ticket over. De SDC had goede zaken kunnen doen, maar ze verloren thuis van DOGD met 6-5 dat haar eerste seizoensoverwinning boekte. De RDB wist met 9-2 de DBA te verslaan.

Bij de heren verzekerde regerend kampioen DBBR zich ook van een play-off ticket door met 14-3 te winnen bij DVK. De FDB greep de laatste strohalm met beide handen aan: VDO werd met 14-3 terug naar Limburg gestuurd. In poule B won DBA met 10-7 van RDB.

Voor alle uitslagen en standen van de LaCo klik hier.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws