Dit zijn de grote kanshebbers voor nationale rankingtitels aankomend weekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dit zijn de grote kanshebbers voor nationale rankingtitels aankomend weekend

Dit zijn de grote kanshebbers voor nationale rankingtitels aankomend weekend

Komende zondag 4 juni is misschien wel de belangrijkste dag van het NDB Rankingseizoen. Dan wordt in de Veluwehal in Barneveld het Nederlands Kampioenschap gehouden. Welke spelers pakken daar de belangrijke nationale titels en wie mogen zich straks een jaar lang rankingkampioen noemen? Het NK in Barneveld is het zesde rankingtoernooi van het seizoen 2022/2023.

Senioren
Bij de heren A staat Ryan de Vreede momenteel bovenaan de ranglijst. Hij won dit jaar al twee rankingtoernooien en heeft 120 punten verzameld. De nummer twee, Dennie Olde Kalter, is niet heel ver weg en volgt op 108 punten. Voor Arjan Konterman (94) wordt het een hele uitdaging om vanaf de derde positie alsnog rankingkampioen te worden.

De strijd om het kampioenschap bij de heren B ligt nog volledig open. Koploper is momenteel Patrick van Santen (95 punten), maar Diderik van Renselaar (91) zit hem op de hielen. Ook Douwe van Kalkeren en Joey de Jong doen met elk 80 punten nog volop mee in de strijd om het rankingkampioenschap.

Roos van der Velde gaat bij de dames aan de leiding van de ranking. Met 130 punten heeft zij de afgelopen vijf rankings erg constant gepresteerd. Dat geldt ook voor Noa-Lynn van Leuven (125) en Anca Zijlstra (120), die beiden nog volop kans maken op het rankingkampioenschap. Aileen de Graaf (109) won dit jaar al twee toernooien en doet ook nog mee om de titel.

Jeugd
Bij de junioren kan de titel Bradley van der Velden eigenlijk niet meer ontgaan. In alle vijf rankings dit jaar stond hij in de finale en van die finales won hij er liefst drie. Met 170 punten heeft hij een grote voorsprong op de nummer twee, Pim van Bijnen (129). Kendji Steinbach staat op de derde plaats bij de junioren met een totaal van 109 punten tot dusver in dit seizoen.

Het kampioenschap bij de meisjes gaat dit jaar tussen Chantal Tessin en Daphne Camijn. Chantal Tessin staat momenteel eerste bij de meisjes en heeft dit seizoen tot dusver 165 punten verzameld. Voor Daphne Camijn is de titel nog alleszins mogelijk, al moet zij dan wel een achterstand van tien punten goedmaken op de koploper. Fardau de Jong staat met 114 punten op de derde plaats.

Bij de aspiranten staat Ruben Baalmans op pole-position om het rankingkampioenschap binnen te slepen. Ruben Baalmans won dit jaar twee toernooien en heeft in totaal tot nu toe 150 punten gehaald. Daarmee heeft hij een flinke afstand ten opzichte van de nummer twee, Cor Beukema (125). Vlak achter Cor Beukema staat Daan Toxopeus op de derde plaats met 124 rankingpunten.

Paradarters en specials
De grote winnaar van het seizoen tot dusver bij de paradarters (staand) is met afstand Michelovic van Velzen. Hij won dit seizoen vier van de vijf rankings en staat daarmee op 170 punten. Het moet raar lopen wil achtervolger Cliff Ruiter (135) het kampioenschap nog van hem af willen snoepen. Patrick Breekveldt staat met 120 punten op de derde plaats.

De strijd om de titel bij de paradarters (rolstoel) is na vijf rankings nog volop gaande. Michel van den Hengel gaat met 145 punten aan de leiding, maar Carel Scholten (140) zit op het vinkentouw. Ook Anton van Hemert is met in totaal 135 punten nog zeker niet kansloos voor het rankingkampioenschap.

Bij de specials vinden we na vijf rankingtoernooien liefst twee mannen aan kop: Albert Penninkhof en Aant Jager. Zij hebben allebei 150 punten verzameld dit seizoen en wonnen ook allebei twee toernooien. Toch heeft ook de nummer drie, Fred Kupers, nog alle kans op het kampioenschap. Fred Kupers haalde dit jaar drie finales en heeft 145 punten.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws