Finaledag van van 40e Oranjebar Super Ranking levert winst op voor Jimmy van Schie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Finaledag van van 40e Oranjebar Super Ranking levert winst op voor Jimmy van Schie

Finaledag van van 40e Oranjebar Super Ranking levert winst op voor Jimmy van Schie

De organisatie van de Oranjebar kan terugzien op een succesvolle finaledag van de 40e editie van de Oranjebar Super Ranking. Van de zestien gekwalificeerden moest alleen Jermaine Wattimena afzeggen, hij werd vervangen door de eerste reserve Jordy Voets. Uiteindelijk werd het een mooi dartspectakel met een redelijk verrassende top vier als gevolg. Het totale prijzengeld op deze finaledag werd vanwege de goede opkomst gedurende de kwalificatie avonden door Oranjebar uitbater Peter van den Broek verhoogd naar 840 euro wat voor de nodige extra motivatie zorgde.

Een flink aantal bezoekers en deelnemers konden deze avond hun hart ophalen; naast de 16 uitgenodigde spelers waren er nog een aantal spelers afgekomen op het dartspektakel waar voor die bewuste groep extra spelers ook een neventoernooi werd georganiseerd. Ook is het meespelen voor de inhoud van de Mysterie Box een goede reden om een avondje te oefenen op het uitgooien van hoge finishes. Dit keer was er echter geen enkele speler in het finaletoernooi of in het neventoernooi die de winnende finish wist uit te gooien.

Traditioneel werd deze finaledag gekozen voor een dubbel knock-out format zodat iedere uitgenodigde speler minimaal 2 wedstrijden speelde. De mannen die vanavond het beste darts lieten zien waren Jimmy van Schie, die zich zonder te verliezen in de finale speelde en Joey Greijn, die in een eerdere wedstrijd onderuit ging maar vervolgens geen wedstrijd meer verloor. Daarnaast was ook Jelle Klaasen (6x 180 en een 117 en 118 finish) lekker op dreef maar zag de derde plaats naar Rob van der Aa (124 finish) gaan.

In de finale had Jimmy van Schie maar een wedstrijd nodig tegen de latere Runner Up Joey Greijn. In de tweestrijd, die in een moordend tempo werd afgewerkt, maakte Jimmy met 3-5 korte metten met Joey en hoefde niemand meer te twijfelen over wie in de OSR#40 de beste was.

Uitslag Finaledag OSR 40;

Winnaar: Jimmy van Schie

Runner Up: Joey Greijn

3e plaats: Rob van der Aa

4e plaats: Jelle Klaasen

5e-6e plaats: Roel Geelen en Toby Vossen

7e-8e plaats: Dennis van der Steen en Davy van der Zande

9e-12e plaats: Oswin Streden, Ruud Kuijten, Kendji Steinbach en Jeffrey Kruit

13e-16e plaats: Jordy Voets, Mike Verkuijlen, Patrick van Osch en Thomas Thijs

In het neventoernooi ging de winst met 4-2 naar Dennis Beeren die dit keer te sterk was voor Maikel Verberk. In de verliezersronde van het neventoernooi werd Wess van den Brand de beste.

De eerste kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 41 wordt gespeeld op aanstaande dinsdag 06 juni 2023. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 20:00 uur. Aanvang van het toernooi is 20:30 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws