GDGP: White, Wade, Clayton én Lewis lijden onverwachts nederlagen, Chisnall overtuigend door en Noppert naar huis Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

GDGP: White, Wade, Clayton én Lewis lijden onverwachts nederlagen, Chisnall overtuigend door en Noppert naar huis

GDGP: White, Wade, Clayton én Lewis lijden onverwachts nederlagen, Chisnall overtuigend door en Noppert naar huis

Gisteren werd de eerste ronde gespeeld van het derde Euro Tour event en vandaag komen deze spelers weer in actie, maar dan nemen ze het op tegen de 16 geplaatste spelers.

Hieronder kunt u de wedstrijden nog eens rustig teruglezen:

Ian White (81.08) 4 - 6 Karel Sedlacek (79.29)

Diamond White trapte de middagsessie af tegen de Tsjech. Sedlacek miste een aantal kansen voor de break, waardoor White goed wegkwam en uiteindelijk dubbel 3 uitgooide voor de legwinst. In een goede tweede leg hield ook Sedlacek zijn eigen leg voor de 1-1 gelijke stand. In een dramatische derde leg van beide heren, wist uiteindelijk Sedlacek als eerst de dubbel te vinden voor een 22-darter voor een break. Via een 60-finish wist de Tsjech de nummer 2 geplaatste White op een achterstand van twee legs te brengen. Echter wist White die achterstand een leg later wel terug te brengen naar 2-3 via dubbel 10. Met een 14-darter wist White de stand weer helemaal gelijk te trekken naar 3-3 via een 57-finish. De zevende leg was weer een erg slordige leg van beide mannen en ging ditmaal weer naar Sedlacek en dus had hij weer een break voorsprong gepakt. Doordat White nogmaals handen vol dubbels miste, kon Sedlacek op 5-3 komen pakte die kans via dubbel 4. White wist de partij nog even te verlengen door tops te gooien en op 4-5 te komen. White had voor de zoveelste keer problemen met de dubbels en Sedlacek profiteerde daarvan en wist de winst te pakken op de nummer 2 geplaatste Ian White.

Jonny Clayton (93,72) 2 - 6 Ted Evetts (97,50)

The Ferret mocht de partij aftrappen tegen SuperTed. Evetts wist te breaken direct al in de eerste leg om op 1-0 te komen. Met een 79-finish op tops wist de Engelsman de voorsprong uit te breidden naar 2-0. Via een 47-finish wist de Welshman op het scorebord te komen in 15 darts. Clayton wist de stand gelijk te trekken door dubbel 16 te gooien. In de vijfde leg had Clayton zich geparkeerd op dubbel 12, maar Evetts mocht nog proberen vanaf 124 en de Engelsman wist deze finish uit te gooien op de bull, waarmee hij op 3-2 kwam. In slechts 14 darts wist Evetts de break te verzilveren via tops. In de zevende leg wist Ted Evetts nogmaals een break te plaatsen via een 113-finish. Via een 60-finish profiteerde Ted Evetyts van de missers van Clayton en ging SuperTed een ronde verder naar de finaledag morgen.

Darren Webster (97,56) 6 - 1 Nathan Derry (82,68)

Webster begon de partij tegen Derry goed, want hij wist de eerste leg te houden in 16 darts. Met een 80-finish wist Webster ook direct al een break op het bord te zetten en daarmee op 2-0 te komen. De derde leg ging ook naar de The Demolitionman via dubbel 12 in slechts 16 pijlen. In de vierde leg kwam Derry op het scorebord via dubbel 16. Met een 13-darter in de vijfde leg wist Webster het gat weer te vergroten naar drie legs verschil. Derry miste een kans om zijn eigen leg te houden, waarna Webster al op matchpoint wist te komen; 5-1. Met een prachtige 100-finish wist Darren Webster het ook al af te maken met 6-1, waardoor hij de eerste geplaatste speler werd die doorging deze sessie.

Danny Noppert (90,81) 1 - 6 Stephen Bunting (93,05)

Bunting mocht de partij beginnen en wist de eerste leg ook te houden in 17 darts via dubbel 10. Noppie miste een 76-finish, waarna Bunting een kans vanaf 124 zag en die kans pakte de Engelsman met twee handen aan via de bull voor de 2-0. Noppert kon vanaf 104 direct terug breaken, maar miste tops. Bunting maakte er daarna 3-0 van via dubbel 16. Noppert wist in de vierde leg op het scorebord te komen via een mooie 110-finish op dubbel 18. Maar Bunting bleef goed doorgooien en wist het gat meteen weer naar drie legs te brengen via dubbel 10 in 16 darts. Met een 122-finish op de bull wist The Bullet te profiteren van een gemiste 60-finish van Danny Noppert en daarmee kwam hij al op matchpoint om de nummer 16 geplaatste Noppert uit het toernooi te knikkeren. Noppert wist 82 niet uit te gooien, waarna Bunting 96 uitgooide voor de winst tegen Noppie.

Daryl Gurney (97,10) 6 - 4 Kyle Anderson (94,57)

De kampioen in Hildesheim een van aantal weken terug, begon de partij tegen Anderson. Hij wist de eerste leg te houden in 18 darts via een finish van 66. De tweede leg ging ook met de darts mee en zo kwam Anderson via een 97-finish op 1-1. SuperChin wist opnieuw de voorsprong te pakken via dubbel 16 in slechts 16 darts. Doordat Anderson een kans miste voor de 2-2, wist Gurney 120 uit te gooien voor de break en de 3-1 voorsprong. Anderson brak echter een leg later direct weer terug via dubbel 16 naar 2-3. Via een 59-finish wist Kyle Anderson een leg later de stand gelijk te trekken tot 3-3. Gurney pakte in leg zeven echter de voorsprong wel via een 96-finish die hij uit zijn mouw schudde. The Original gooide 47 uit om de stand tot 4-4 gelijk te trekken en zo kon deze partij nog alle kanten uit. Gurney wist de dubbel als eerst te gooien en dus was het de Noord-Ier die op matchpoint kwam door zijn eigen leg te houden. Gurney wist de winst te pakken in de tiende leg via dubbel 16.

Dave Chisnall (108,96) 6 - 2 Arron Monk (103,86)

Dave Chisnall mocht de poartij aftrappen en deed dat directy met een 13-darter. De tweede leg was van Monk, maar doordat Chisnall een 11-darter gooide vanaf 81 wist hij er een 2-0 voorsprong in zijn voordeel van te maken. Monk zette zich in de derde leg op dubbel 20, maar kreeg daar geen kans meer voor, want Chizzy gooide een 101-finish op dubbel 12 voor de 3-0 voorsprong. In de vierde leg begonnen beide heren met vijf perfect darts. Uiteindelijk was het wel Dave Chisnall die nogmaals een break plaatste voor de 4-0 voorsprong. Monk kwam via een 72-finish op het scorebord en zo was een break weggewerkt door de jonge Engelsman. Monk wist er ook nog 2-4 van te maken via dubbel 16. Het was wel weer Dave Chisnall die na 9 darts al op 41 stond en uiteindelijk er een 12-darter van maakte om op matchpoint te komen; 5-2. Arron Monk wist niet 74 uit te gooien om in de partij te blijven, waardoor Chizzy dubbel 4 gooide voor de winst en een plaats bij de laatste 16.

James Wade (95,83) 5 - 6 Kim Huybrechts (96,43)

De voorlaatste partij van de sessie mocht begonnen worden door James Wade. The Machine wist zijn eigen leg te houden door met zijn 17e pijl dubbel 18 te gooien voor de 1-0. Huybrechts wist direct daarna dubbel 8 te gooien om in 15 darts de stand gelijk te trekken. Met een 14-darter wist de Engelsman wederom op voorsprong te komen. Een typische Wade-finish van 16 werd gemist en The Hurricane gooide dubbel 8 voor de 2-2. Met een 14-darter wist The Machine de stand weer in zijn voordeel te brengen naar namelijk 3-2. In de zesde leg wist Wade dan de break eindelijk te pakken en via tops stond hij nu dus met 4-2 voor tegen onze onderbuur.Wade wist echter de dubbel niet te vinden in zijn eigen zevende leg, waardoor Kim Huybrechts via dubbel 3 er 3-4 van kon maken en dus nog leefde in de partij. Via een 76-finish van de Belg wist hij via tops de stand dus weer tot 4-4 te brengen en dsu was alles nog mogelijk voor hem. De negende leg ging met de darts mee en zo was het Wade die als eerst op matchpoint kwam; 5-4. Kim Huybrechts wist de tiende leg van de partij te winnen en dus wist hij een laatste leg af te dwingen, waarin Wade de darts had. Wade miste een matchdart op dubbel 18 om zich te plaatsen voor de finaledag, waarna Huybrechts 70 uitgooide voor de 6-5 winst.

Adrian Lewis (94,84) 5 - 6 Ritchie Edhouse (92,78)

Madhouse mocht zijn partij aftrappen tegen Adrian Lewis in de laatste partij van deze middagsessie. Edhouse wist via een 65-finish zijn eigen leg te houden in 17 darts. Lewis pakte de legwinst in de tweede leg via tops om daarmee de stand gelijk te trekken naar 1-1. Mahouse wist met zijn eerste pijl dubbel 16 te gooien voor de 2-1 stand, ondanks dat Lewis een pijl had voor de legwinst. Edhouse miste een kans voor de break, waarna Lewis 96 uitgooide om de stand toch weer gelijk te trekken naar 2-2. Edhouse miste opnieuw een kans voor de legwinst, maar Lewis wist niet te profiteren voor een break. Edhouse gooide uiteindelijk toch dubbel 8 voor de vijfde leg die met de darts mee ging. Jackpot wist ook zijn derde leg op het bord te zetten door dubbel 10 te gooien met zijn laatste dart. Een kans om de break te pakken voor Lewis ging voor de tweede keer voorbij, want hij miste twee darts en daar profiteerde Edhouse van en maakte 4-3. Adrian Lewis wist in de achtste leg te zorgen voor de achtste legwinst die met de darts mee ging via een 100-finish op tweemaal tops. Edhouse wist nogmaals zijn eigen leg te houden via dubbel 8, ondanks dat hij weer pijlen tegen had gekregen van Lewis op de dubbel. Adrian Lewis wist via dubbel 5 een beslissende leg af te dwingen die mocht begonnen worden door Ritchie Edhouse. Adrian Lewis had zich geparkeerd op dubbel 20 en dacht dat hij nog wel eens terug mocht komen, want Edhouse stond nog op 160. Edhouse wist echter deze 160-finish te gooien en dus was het Edhouse die deze geweldige partij en daarmee ook direct de sessie afsloot.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws