Jimmy van Schie wint bij Oranjebar, Stijn Donkers is runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jimmy van Schie wint bij Oranjebar, Stijn Donkers is runner-up

Jimmy van Schie wint bij Oranjebar, Stijn Donkers is runner-up

Alle lof was deze derde speeldag voor Jimmy van Schie die de beste van de dag bleek. Stijn Donkers werd de Runner Up en Tharsissia Werinussa eiste de titel van beste dame van de avond op. De troostprijs was dit keer voor Martien Deenen die te sterk was voor Patrick van Osch.

Afgelopen dinsdag 14 juni werd er aan de derde kwalificatie avond van de 37e Oranjebar Super Ranking begonnen door maar liefst 26 deelnemers waarmee de oude tijd met 30+ deelnemers weer in beeld dreigt te komen. Vanwege andere verplichtingen was de winnaar van de eerste twee kwalificatiedagen niet aanwezig zodat er van tevoren bekend was dat er een nieuwe winnaar van de dagzege zou komen.

Met zes groepen werd er gestart deze avond waarbij groep D kon worden aangemerkt als poule des doods met de grote mannen Davy van der Zande, Stijn Donker en Kevin Verbakel die samen met liefhebber Martien Deene mochten uitmaken wie zich zou plaatsen voor de winnaars knock-out fase.

De acht kwartfinalisten van deze week waren Wesley van Trijp ,Davy van der Zande, Oswin Streden, Tharsissia Werinussa, Jimmy van Schie, Roel Geelen, Stijn Donkers en Peter van den Broek waarvan Davy, Stijn, Oswin en Jimmy zich een ronde verder wisten te vechten. Vervolgens werd het publiek getrakteerd op twee fijne halve finales; Stijn Donkers vs. Oswin Streden 4-1 en Jimmy van Schie vs. Davy van der Zande 4-1 waarmee een best of negen finale tussen Stijn Donkers en Jimmy van Schie definitief was.

De deelnemers die tijdens de groepsfase iets minder succesvol waren konden intussen meedoen aan de strijd om de troostprijs. Hierin bleken de mannelijke deelnemers de sterkste. In de halve finales waren de wedstrijden: Patrick van Osch vs. Kevin Verbakel en Martien Denen vs. Stefan Fraterman die beiden eindigden in een 3-1 overwinning voor respectievelijk Patrick en Martien. In de aansluitend gespeelde finale wist Martien de winnende dubbel te gooien en stond er na het maximale aantal legs een 3-4 einstand in zijn voordeel op het bord.

De finale van het hoofdtoernooi tussen Stijn Donkers en Jimmy van Schie was er een met voldoende amusementswaarde, maar niet meer dan dat. Het was duidelijk de avond van Jimmy die uiteindelijk slechts twee legs afstond en een nette gecontroleerde 5-2 overwinning wist te boeken op tegenstander Stijn. Dankzij deze overwinning die tevens de dagzege betekende voegt Jimmy zich bij een rij met illustere dag winnaars. Helaas was het aantal hoge finishes deze avond (8x 100+) niet voldoende om de Mysterie Box te openen. Het winnende getal van 158 werd niet gefinished.

Hoge Finishes (100+)

104 door Jimmy van Schie

106 door Tharsissia Werinussa

116 door Stefan Fraterman

117 door Jimmy van Schie

118 door Stijn Donkers

119 door Martien Denen

120 door Martien Denen

131 door Martien Denen

Maximale scores

In totaal 20x een score van 180 genoteerd, te weten:

1x door Patrick van Osch, Tharsissia Werinussa, Roel Geelen, Peter van den Broek, Stefan Fraterman en Junni Ruiter

2x door Martien Denen

3x door Jimmy van Schie, Davy van der Zande, Stijn Donkers en Oswin Streden

Uitslag OSR#37 kwalificatie dag 3; 1. Jimmy van Schie 2. Stijn Donkers 3. Oswin Streden en Davy van der Zande.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De vierde kwalificatie dag van de 37e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 21 juni 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws