Leo Hendriks wint 10e en laatste Dinsdagranking bij De Schutskamp Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint 10e en laatste Dinsdagranking bij De Schutskamp

Op dinsdagavond 30 januari was het tijd voor de allerlaatste rankingavond bij Sportcafé de Schutskamp. Op de tiende rankingavond hadden 27 darters hun weg gevonden naar de gelijknamige dinsdagavond ranking. Er werd gestart in drie poules van 5 en vier poules van 3. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee, en drie van de poule van vijf, zich voor de winnaarsronde. De overige spelers mochten uit gaan maken wie de kampioen zou worden van de verliezersronde.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Leo Hendriks en Dimitry Holowacky tegen elkaar. Leo begon goed en wist mede door een 180 Dimitry direct te breken. De tweede leg mistte Dimitry 110 voor een rebreak. De derde leg strafte Leo het missen van de dubbels door Dimitry af, en pakte direct ook de vierde leg om 4-0 te winnen.

In tweede halve finale in de winnaarsronde stonden nieuwkomer Roel Stronk en Terry vd Dungen tegenover elkaar. Tot 1-1 ging de partij gelijk op, in de derde leg forceerde Terry een break en hield vervolgens zijn eigen leg. De laatste leg brak Terry Roel wederom, nadat deze verzuimde om zijn dubbel te gooien, om 4-1 te winnen

De finale van de winnaarsronde ging dus tussen Terry vd Dungen en Leo Hendriks. Leo brak Terry in de eerste leg en hield vervolgens zijn eigen leg om 2-0 voor te komen. Terry kreeg in de derde en vierde leg 2 en 3 pijlen om de leg te pakken, maar kreeg deze niet verzilverd. Leo kwam daardoor 4-0 voor en pakte de laatste leg vervolgens ook om 5-0 te winnen.

De finale in de verliezersronde stonden Quang van Elderen en Michael Thomassen tegenover elkaar. Beide heren hadden de ronde ervoor met 3-0 van respectievelijk Peter Stolzenbach en Macy Trum.
In de finale hielden beide heren hun eigen legs. Bij een 2-1 voorsprong mistte Michael een 161 finish om Quang te breken, hij mocht echter ervoor terugkomen en gooide 25 uit, om 3-1 en een break voor te komen.
De laatste leg mistte Michael een 15 darter om 4-1 te winnen, Quang had de leg echter al opgegeven, waardoor Michel op zijn gemak uit kon gooien om zo de verliezersronde met 4-1 te winnen.

Er werd in totaal twintig keer 180 gegooid, Leo Hendriks en Terry vd Dungen hadden de meeste met elk vier stuks.

Er werden tien 100+ finishes gegooid. Leo Hendriks had de hoogste met een mooie 170, hij werd gevolgd door Kevin den Ouden die 149 uitgooide

De mystery finish was 102 en deze was niet gegooid! Dat betekend dat de mystery pot volgende week tijdens de finaledag op het maximum van 250 euro zal staan.

De negen darter was ook niet gegooid. De pot van 488,75 euro gaat dan ook mee naar de finaledag.

De volgende rankingcyclus zal op dinsdagavond 20 februari om 19:30 plaats gaan vinden. De ranking zal vanaf dan 300 meter verderop plaats gaan vinden, bij SV CHC (De Fuik 10, Den Bosch). Inschrijving bedraagt wederom 6 euro, graag tot dan!