Leo Hendriks wint 2e Schutskamp Dinsdagavond Ranking op rij Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Leo Hendriks wint 2e Schutskamp Dinsdagavond Ranking op rij

Leo Hendriks wint 2e Schutskamp Dinsdagavond Ranking op rij

Op dinsdagavond 29 november was het alweer tijd voor de tweede rankingavond van de vijfde cyclus van de Dinsdagavond Ranking. Nadat De finaledag was gewonnen door Leo Hendriks (2x), Kevin Mast en afgelopen keer Dennis vd Steen, kon iedereen zich nu weer klaar gaan maken voor de volgende cyclus.

Afgelopen dinsdag hadden we een ietwat drukkere avond met een 29 tal darters.

De 29 spelers werden verdeeld vijf poules van 5 en een poule van 4. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee, plus de nummer 3 uit de poule van 5, zich voor de winnaarsronde. De overige spelers van de poule gingen naar de verliezersronde.

Boven aan de sheet stonden Leo Hendriks en Gabriel van Woelderen tegenover elkaar. Leo mocht starten en plaatste in de tweede leg direct een break en hield vervolgens zijn eigen leg. Gabriel, die continu een beurt te kort kwam, kreeg in de vierde leg een pijl op de dubbel en verzilverde deze direct; 3-1. Leo won vervolgens zijn eigen leg en pakte de partij zo met 4-1.

De andere halve finale ging tot het gaatje; Nick van de Langenberg en Ferry van den Heuvel gaven geen duimbreed toe. Bij een stand van 3-3 was het uiteindelijk Nick die de zevende leg won en zo met een 4-3 overwinning de finale mocht gaan spelen.

De finale van de winnaarsronde ging dus tussen Leo Hendriks en Nick vd Langenberg. Leo mocht beginnen en hield zijn eigen leg terwijl Nick ook op een dubbel wachtte. De tweede leg werd gewonnen door Nick nadat beide heren kansen hadden gehad op de dubbel. Vervolgens kwam Leo beter in zijn spel en liet in de laatste vier legs 3x180 noteren. Deze vier legs gingen ook naar Leo die met een 5-1 overwinning de tweede dinsdagavond ranking op zijn naam schreef en zo zijn koppositie verstevigde.

In de finale van de verliezersronde stonden regerend ranking kampioen Dennis vd Steen en Dennis vd Vossenberg tegenover elkaar. Beide heren hadden de ronde ervoor met duidelijke cijfers gewonnen van respectievelijk Bennie van Herpen (3-1) als Roy Muurmans (3-0).

Dennis vd Steen had heel de avond al niet zijn gebruikelijke niveau gehaald, maar maakte het in de finale meer dan goed, Vossenberg kreeg de gewenste vakjes niet geraakt en moets zo de verliezersronde met 4-1 afstaan aan Dennis vd Steen.

Er werden in totaal zeventien 180’ers gegooid. Leo Hendriks had er de meeste met 6 stuks, hij bleef hiermee Lars Fransen en Dimitry Holowaky voor die er elk 2 hadden gegooid.

Er vielen in totaal vijf 100+ finishes te noteren, Leo Hendriks de hoogste had met 135, Peter de Jong volgde met 124.

De Mysterypot was niet gevallen! Op de tweede ranking avond zal de Mysterypot op €144,75 starten.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, op de tweede ranking avond zal de 9-Darterpot op €232,50 starten.

In het algemene klassement gaat Leo Hendriks op kop, Kevin den Ouden volgt op gepaste afstand en met zijn finaleplaats maakt Gabriel van Woelderen op dit moment de top 3 compleet.

De volgende rankingavond zal aanstaande dinsdag op 6 december plaats vinden.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl, Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws