Nederlandse teams vroegtijdig onderuit op World Cup Team Event Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Nederlandse teams vroegtijdig onderuit op World Cup Team Event

Nederlandse teams vroegtijdig onderuit op World Cup Team Event

Nederland A begint prima aan de dag en wint de eerste twee wedstrijden, tegen Gibraltar en Australië. Nederland B zit in een loodzware poule maar weet toch kansen te creëren. Helaas was Engeland A en Ierland toch te sterk.

Nederland A speelt een uitstekende poulefase en verslaat o.a. Denemarken, Australië en Noord-Ierland en eindigt knap achter het verrassend sterke Italië als 2e in de groep.

Na een fantastische poulefase gaat het voor Nederland A onverwachts mis tegen Duitsland. Waar de dubbels tot nu toe scherp werden geraakt, gingen nu alle dubbels net ernaast en gaan we onderuit tegen onze Oosterburen. Balen, maar we zijn trots op onze Nederlandse jongens.

Nederland B trof het niet met de loting. In een loodzware poule met o.a. Engeland A, Ierland, België en Duitsland vochten ze voor wat ze waard waren. Ondanks veel debutanten in ons team waren we dichtbij een knappe stunt, maar uiteindelijk kwamen de boys 1 overwinning te kort.

De JDC World Cup voor landenteams werd zoals verwacht gewonnen door Engeland A, bestaande uit Luke Littler, Henry Coates, Leighton Bennett en Keiran Thompson. Net als Nederland B, kwamen enkele tegenstanders in de buurt van dit sterke team, maar op alle belangrijke momenten deden de ervaren Engelse jongens wat ze moesten doen en kwamen ze eigenlijk nooit in gevaar. Een knappe prestatie van de torenhoge titelfavoriet.

Er zijn twee Nederlandse teams die spelen in Gibraltar. In team A zitten Pim van Bijnen, regerend Dutch Open-kampioen Dylan van Lierop, Sydnee de Vries en Demy Sijbrands. Team B bestaat uit Cédric Saes, Kaya van den Brink, Massimo Balsamo en Joshua Adriaanse.

Programma:
Dinsdag 22-11-2022 – World Cup Team Event
Woensdag 23-11-2022 – Gibraltar Junior Darts Open
Donderdag 24-11-2022 – MVG Masters
Vrijdag 25-11-2022 – Holiday In Express Gibraltar Junior World Darts Finals

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws