SuperLeague: Hebben koplopers voorsprong weten te behouden? Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

SuperLeague: Hebben koplopers voorsprong weten te behouden?

SuperLeague: Hebben koplopers voorsprong weten te behouden?

Afgelopen zaterdag stonden de SuperLeague teams weer aan de oche om de strijd met elkaar aan te gaan. Hebben de koplopers hun voorsprong weten te behouden en hebben de hekkensluiters de weg omhoog weten te vinden? Hier een kort verslag van de wedstrijden namens de Nederlandse Darts Bond.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse stonden deze speelweek enkele belangrijke wedstrijden op het programma. Zo nam koploper Bosgenoegen het op tegen de nummer drie DKE RW Repair. De koploper leek af te stevenen op hun achtste overwinning, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel (5-5). Het was Maik van Kuivenhoven die met een prachtige 156-finish en 12-darter de solo wist te winnen, terwijl zijn tegenstander na 12 pijlen op 48 stond te wachten. De nummer twee, Oranjebar 1, wist te profiteren van dit gelijkspel door zelf met 6-4 te winnen van Dartshop Leiden. Hierdoor verkleinen zij de achterstand op de koploper tot slecht drie punten en nemen ze twee punten voorsprong op DKE RW Repair. Alle andere wedstrijden in deze poule eindigden ook in een 6-4 overwinning voor respectievelijk Team Winsum Sneek, Twenty Six Urk en Café de Dissel. Hierdoor blijven deze teams dicht bij elkaar staan in de middenmoot.

Overgansklasse A
In overgangsklasse A wisten zowel de koploper, Toornsmit, als nummer 2 Status Bar beiden met 6-4 te winnen van respectievelijk Legend Reen Sneek en de Makkers van Wilma. De Vrijbuiter stond voor deze speelweek gelijk met Café Kremer, maar wist dit weekend het onderlinge duel te winnen en pakt zo de derde plaats alleen in handen. Vostars United had ook kans op de derde plaats, maar zij wisten niet te winnen van de Moriaan. Met het gelijkspel wisten beide teams één punt te pakken. In de laatste wedstrijd uit deze poule wist De Schout/Kluin Schilderwerken te winnen van SLT de Planeet, waardoor zij de laatste plaats op de ranglijst wisten over te dragen aan SLT de Planeet.

Overgansklasse B
Xtreme Sport Tilburg wist ook deze week weer te winnen. Met een 7-3 overwinning op Café Kafé Doetinchem wisten zij alweer de negende wedstrijd op rij te pakken. De nummer twee Dart Team Venlo wist echter ook te winnen van Oranjestad United waardoor zij de koploper nog steeds op voet volgen. DAKdomein/Vrijboom wist een belangrijke overwinning te boeken op FF naar Steef, waardoor zij aansluiting vonden bij de middenmoot. Voor FF naar Steef worden de komende wedstrijden heel belangrijk want zij staan door dit verlies nu op de één na laatste plaats vlak voor de nieuwe hekkensluiter Dart Team Klumpke. Met hun eerste overwinning van het seizoen, op directe concurrent Dart Team Klumpke, wisten de mannen van de Burgermeester de laatste plaats te verlaten. In de laatste wedstrijd uit deze poule wist Dartscafé Nouveau met 6-4 te winnen van 't Pleintje Stampersgat.

Overgansklasse C
Agnes en Schier Barendrecht morste door een gelijkspel tegen De Zware Jongens Hilversum de eerste punten van het seizoen. Ondanks dit gelijkspel wisten zij toch hun voorsprong te vergroten. De nummer 2, Havenzicht Ridderkerk, ging namelijk verrassend onderuit tegen Flora Bar. De nummer drie Prima Darts wist ook te profiteren van deze misstap, zij wonnen namelijk met 8-2 van Racketcentrum Terneuzen en naderen de nummer twee tot op 2 punten. De mannen van 8-eraf Amsterdam mogen na deze speelweek ook verder omhoog kijken, want na de 9-2 overwinning op DV Double Bull Spakenburg zijn zij terug te vinden op de vierde plaats, terwijl DV Double Bull Spakenburg op een gedeelde laatste plaats staat met Sonny's Darts/Agnes & Schier. Het Wapen van Maasdijk wist deze speelronde namelijk de laatste plaats te verlaten dankzij hun overwinning op Sonny's Darts/Agnes & Schier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws