Terugblik op SuperLeague speelweek 11 van afgelopen zaterdag Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op SuperLeague speelweek 11 van afgelopen zaterdag

Terugblik op SuperLeague speelweek 11 van afgelopen zaterdag

De elfde speelweek van de SuperLeague (SLN) is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden, waarin Sven Groen (SLT Langhenkel vastgoed), Patrick Geeraets (Dart Team Venlo) en Owen Roelofs (Eddie's druifjes) 170-finishes gooiden. De volgende reguliere wedstrijden van de SuperLeague staan gepland op 4 maart.

Hoofdklasse
Geen grote verschuivingen afgelopen weekend in de Hoofdklasse SuperLeague. De bovenste teams, waaronder koploper Goudenregenbar, wonnen hun wedstrijden. Goudenregenbar was in eigen huis ruim te sterk (9-1) voor Bosgenoegen uit Ermelo. Verderop in Apeldoorn gunde Team Winsum Sneek de mannen van Vrijbuiter Superleague geen enkel punt. De Friezen zorgden voor de eerste uitslag van 10-0 dit seizoen in de Hoofdklasse. Verder versloeg Twenty Six Urk het team van SLT Die Gaststube uit Joure (9-1) en rekende De Dartshop ’t Vrijthof Allstars af met DKE RW Repair: 7-3. Het duel tussen Café De Dissel en Oranjebar Mariahout was nog het meest spannend. Daar bleef de volle buit uiteindelijk in Staphorst: 6-4 voor De Dissel.

Overgangsklasse A
In de Overgangsklasse A blijft SLT Langhenkel vastgoed stevig aan het roer staan. Op bezoek bij de toenmalige nummer drie, DCG Trainingdarts, werd gewonnen: 3-7. Sven Groen van SLT Langhenkel vastgoed gooide in die wedstrijd een 170-finish. Door de nederlaag van de Groningers neemt SLT de Planeet de derde plaats over. De Planeet was thuis met 7-3 te sterk voor Vostars United. Tussen Langhenkel en SLT de Planeet bevindt zich Café Kremer. De mannen uit Vroomshoop blijven tweede door de overwinning tegen hekkensluiter SLT de Barnstee (3-7) in Emmen. Verder pakte Toornsmit in eigen huis drie belangrijke punten tegen De Stam: 8-2. Tot slot was De Moriaan in Kampen met 7-3 te sterk voor de mannen van Superleague team De Karre.

Overgangsklasse B
Koploper Dart Team Venlo maakte afgelopen zaterdag geen fouten in de partij tegen De Reünie-Adro Parket, al kwam het wel op de captainsgame aan. Kay Smeets versloeg in die laatste wedstrijd met 4-3 nog nipt Ziggy Schenk, waardoor de einduitslag 6-4 voor Venlo werd. Patrick Geeraets van de thuisploeg gooide nog een 170-finish. Verder pakte Xtreme sport Tilburg de winst op bezoek bij SL ut Wiel (3-7) en versloeg SL Dubbel10 Arnhem in eigen huis de mannen van Dartcafé Nouveau: 6-4. De laatste twee wedstrijden in de Overgangsklasse B eindigden in gelijke spelen. Parketvloermeesters en Fanatics Weert hielden elkaar in Berghem in evenwicht. Datzelfde gold ook voor Shovel Darts Team en Pluym Schilderwerken: 5-5.

Overgangsklasse C
In de Overgangsklasse C hebben Café Sante Leiden en Sportsbar Potters Hoofddorp van positie gewisseld. Door het gelijke spel van Hoofddorp tegen Oranjestad United (5-5) is het team uit Leiden nu koploper. Café Sante won afgelopen weekend wel (6-4) in eigen huis tegen ZDF Sport Pub Goes. Het verschil tussen de nummer een en twee is slechts één punt. Verder was Sonny’s Darts / Café De Stoof thuis met 7-3 te sterk voor DZJ Hippo Hilversum en pakte Superleague Rotterdam de overwinning (7-3) tegen Eddie’s druifjes uit Houten, ondanks een 170-finish van Owen Roelofs. De mannen van PrimaDarts waren tot slot de betere in het duel met SLT De Salamander. In Dongen werd het uiteindelijk 3-7 in het voordeel van de bezoekers.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws