Terugblik op SuperLeague speelweek 12 met hoofdklassen en overgangsklassen A, B en C Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Terugblik op SuperLeague speelweek 12 met hoofdklassen en overgangsklassen A, B en C

Terugblik op SuperLeague speelweek 12 met hoofdklassen en overgangsklassen A, B en C

De twaalfde speelweek van de SuperLeague (SLN) 2023/2024 is afgelopen zaterdag afgewerkt. Hieronder een korte terugblik op de gespeelde wedstrijden. De volgende speelweek van de SuperLeague staat gepland voor komende zaterdag 9 maart 2024.

Hoofdklasse
Goudenregenbar heeft afgelopen weekend een stap gezet richting een tweede opeenvolgende titel in de Hoofdklasse SuperLeague. Op bezoek bij de nummer twee, Gouwetéén-Hemeco, werd overtuigend gewonnen: 2-8. Daarmee staat Goudenregenbar nu op vier punten voorsprong, met een wedstrijd minder gespeeld. De mannen van Café De Dissel profiteerden optimaal van het verlies van Gouwetéén en Team Winsum Sneek. Op bezoek bij Bosgenoegen ging de zege nipt (4-6) naar De Dissel, waardoor het team nu tweede staat in de Hoofdklasse. Ook Winsum Sneek verloor voor de tweede keer op rij. Nu was SLT Langhenkel vastgoed in eigen huis met 7-3 te sterk voor de Friezen. In de middenmoot won DKE RW Repair met ruime cijfers van Oranjebar in Mariahout (2-8). Ten slotte maakte Dart Team Venlo het er alleen maar spannender op in de degradatiezone. Door de overwinning tegen De Dartshop ’t Vrijthof Allstars (2-8) is het verschil tussen de nummer laatst (Venlo) en de nummer zeven (Langhenkel) slechts twee punten.

Overgangsklasse A
Er is een nieuwe koploper in de Overgangsklasse A. De mannen van SLT Die Gaststube hebben de koppositie overgenomen van Twenty Six Urk. De ploeg uit Joure won afgelopen weekend met overtuiging op bezoek bij Café Kremer in Vroomshoop: 2-8. De Urkers kregen echter in eigen huis het deksel op de neus. De bezoekers van SLT de Planeet waren sterker (3-7). Daarmee heeft Die Gaststube nu twee punten voorsprong op Urk. De derde plaats is sinds zaterdag in handen van SLT Tasmania Groningen. Die ploeg rekende af met SuperLeague Stadskanaal (2-8) en zag vervolgens Vostars United verliezen van Visco Urk (6-4). Daardoor stijgt Groningen een plekje op de ranglijst ten koste van de ploeg uit Enschede. De laatste overwinning in de Overgangsklasse A ging afgelopen weekend naar SLT De Karre. Op bezoek bij de heren van De Stam in Winterswijk werd nipt gewonnen: 4-6. Wouter van der Vegt was de gevierde man door de captainsgame te winnen van Wilco Kramp. De Karre had sowieso een goede eindsprint; de twee koppels voor de captainsgame werden ook al gewonnen.

Overgangsklasse B
De mannen van ’t Voorhuys hebben afgelopen weekend weer een zege aan het totaal toegevoegd. De koploper won op bezoek bij Fanatics Weert (3-7) en hebben nu 32 punten verzameld. Achtervolger Xtreme sport Tilburg bevindt zich op acht punten achterstand. De nummer twee was afgelopen zaterdag in eigen huis met ruime cijfers te sterk voor Pluym Schilderwerken: het werd 8-2. De laatste podiumplaats is op dit moment voor Binnadorst, twee puntjes achter Tilburg. Op bezoek bij SL Dubbel10 Arnhem sleepte Binnadorst de drie punten uit het vuur. Maikel Verberk was in de beslissende captainsgame met 4-3 te sterk voor Marc Vleghert en stelde de overwinning veilig. Verder werd het onderin de competitie alleen maar spannender. Omdat De Reünie-Adro Parket met 6-4 won van Dartcafé Nouveau en SLT De Salamander en SL Rijnvogels Duurzaam gelijkspeelden (5-5), zit het enorm dicht bij elkaar. Op gemiddelde staat SLT De Salamander nu laatste met twaalf punten, maar ook de nummer zeven (Arnhem) heeft twaalf punten verzameld. Vlak daarboven staan Fanatics Weert (zesde) en Dartcafé Nouveau (vijfde) met dertien punten.

Overgangsklasse C
De Moriaan is terug aan kop in de Overgangsklasse C. Na een comfortabele overwinning op Hippo Hilversum (1-9) was het afwachten wat Superleague Rotterdam zou doen tegen Café Sante Leiden. Omdat dat duel eindigde in 5-5, kroop De Moriaan terug naar de eerste plaats in de competitie. Rotterdam had de koppositie nog in handen kunnen hebben, maar zag Erik van Rijswijk in de captainsgame verliezen van Kristiaan de Boer (4-3 voor De Boer). De ploeg uit Leiden staat nu vierde, vlak achter Oranjestad United op de derde plaats. Oranjestad speelde ook gelijk, tegen hekkensluiter De Haagse Poort. Daar was het Kevin Lankhuizen die in de captainsgame orde op zaken stelde (4-0) en een puntje pakte voor De Haagse Poort. Verder werd er zaterdag in de Overgangsklasse C nog twee keer gelijkgespeeld. Het duel tussen PrimaDarts en SL Watergoor Bastards eindigde in 5-5, en dat gold ook voor de partij tussen De Moriaanse Gladiolen en Sonny’s Darts / Café De Stoof. Patrick Schop van PrimaDarts won de laatste partij voor het punt van Santino Broer (4-0), terwijl Zereso Zeverboom datzelfde deed (4-2) voor Sonny’s Darts / Café De Stoof.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws