Voorbeschouwing op speelweek 18 van de SuperLeague dit weekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Voorbeschouwing op speelweek 18 van de SuperLeague dit weekend

Voorbeschouwing op speelweek 18 van de SuperLeague dit weekend

Zaterdag staat de achttiende en laatste speelweek van dit seizoen SuperLeague (SLN) op het programma. Hieronder een korte voorbeschouwing. De NDB wenst alle teams heel veel succes en plezier.

Hoofdklasse
Gaat Goudenregenbar zaterdag in eigen huis de titel pakken in de Hoofdklasse? De koploper heeft drie punten voorsprong op Team Winsum Sneek en heeft aan een gelijkspel al genoeg om kampioen te worden. De Dartshop ’t Vrijthof Allstars komt dit weekend naar Den Haag en heeft de punten nodig om zeker te zijn van handhaving. De nummer twee, Team Winsum Sneek, speelt thuis tegen Oranjebar uit Mariahout en heeft bij winst nog kans op het kampioenschap. Verder is het vooral spannend aan de onderkant van de Hoofdklasse. Café De Dissel kan zich verzekeren van handhaving, maar dan moet er eigenlijk thuis wel gewonnen worden van degradant SLT Die Gaststube. Vrijbuiter Superleague en Twenty Six Urk zitten op de wip. Als deze ploegen zaterdag niet winnen, lijkt degradatie een feit. Vrijbuiter speelt thuis tegen Bosgenoegen en Urk gaat op bezoek bij DKE RW Repair.

Overgangsklasse A
Ondanks dat de kampioen in de Overgangsklasse A al bekend is, staat er zaterdag nog wel een mooi duel op het programma. De kampioen, SLT Langhenkel vastgoed, speelt dit weekend thuis tegen de nummer twee, Café Kremer. Bij een nederlaag van Kremer kan DCG Trainingdarts eventueel de tweede plaats nog overnemen. De Groningers moeten thuis dan wel afrekenen met SLT de Planeet. Verder speelt degradant SLT de Barnstee dit weekend thuis tegen Superleague team De Karre en gaan de mannen van De Stam in eigen huis de strijd aan met De Moriaan uit Kampen. Toornsmit gaat zich opmaken voor een beslissingswedstrijd tegen de verliezend finalist van de play-offs. Het duel van zaterdag tegen Vostars United kan daar geen verandering meer in brengen.

Overgangsklasse B
De situatie in de Overgangsklasse B is vergelijkbaar met de Hoofdklasse. Dart Team Venlo heeft de beste papieren om zaterdag kampioen te worden. Als Venlo gelijkspeelt of wint van Shovel Darts Team, is het kampioenschap binnen. Xtreme sport Tilburg, dat drie punten achter Venlo staat, heeft echter een beter gemiddelde. Bij winst voor Tilburg tegen Dartcafé Nouveau en een nederlaag van Dart Team Venlo is Xtreme sport toch nog kampioen. Verder neemt SL Dubbel10 Arnhem het zaterdag op tegen Fanatics Weert en speelt SL ut Wiel, dat degradeert uit de Overgangsklasse B, tegen De Reünie-Adro Parket. Pluym Schilderwerken heeft dit weekend tot slot een thuiswedstrijd tegen Parketvloermeesters op het programma staan.

Overgangsklasse C
De kampioen van de Overgangsklasse C is alweer enige weken bekend. Sportsbar Potters Hoofddorp promoveert volgend seizoen naar de Hoofdklasse en mag daar komende zaterdag uit tegen PrimaDarts nog wat meer glans aan geven. Voor Superleague Rotterdam en Café Sante Leiden ligt allebei de tweede plaats nog in het verschiet. Rotterdam speelt dit weekend thuis tegen ZDF Sport Pub Goes, terwijl Leiden het opneemt tegen SLT De Salamander. DZJ Hippo Hilversum moet de uitwedstrijd tegen Eddie’s druifjes winnen, om geen beslissingswedstrijd te hoeven spelen voor handhaving. Ook bij winst is Hilversum afhankelijk van Oranjestad United, dat aan een punt tegen Sonny’s Darts / Café De Stoof genoeg heeft om zeker te zijn van lijfsbehoud in de Overgangsklasse C.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws